Cum sa fierbi scoicile!




Scoicile, odinioara o raritate, au devenit din ce in e mai folosite in retetele exotice sau de vara. Desi le putem gasi pre-fierte, ideal este sa folosim numai scoici proaspete, cumparate in ziua respectiva, dar pe care trebuie sa le fierbem acasa. Urmatorii pasi iti vor arata cat este simplu este sa le fierbi chiar tu: 
1.      Scoicile pe care le alegi trebuie sa fie proaspete si sa stea inchise, iar daca nu se inchid rapid, la un simplu bobarnac, inseamna ca nu trebuie sa intre in punga ta de cumparaturi.
2.    Spala foarte bine scoicile sub jet de apa rece si cu o perie de bucatarie, pentru a fi sigur ca ai eliminat orice fir de nisip.
3.    Asaza scoicile in cratita pentru fiert, insa cu marginile cochiliei indreptate in jos. Acopera-le cu apa, pune-le un capac si lasa-le pe foc pana cand li se deschid cochiliile; dupa aproximativ 15 minute, cand majoritatea s-au deschis, e timpul sa le iei de pe foc si sa le arunci pe cele care au ramas inchise.
4.     Extrage carnea din cochilie sau desprinde cele doua parti ale scocii si pregateste o gustare rafinata!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

Avea bunica… Avea bunicu’…

Istorta Romaniei in 16 episoade din « grotele Vaticanului »