Bicarbonatul de sodiu si sanatatea rinichilor

Un articol de Razvan 

Multe ingrediente din camara pot inlocui fara probleme unele medicamente farmaceutice.

Desi cu siguranta cunosti deja utilizarile bicarbonatului de sodiu (praful de copt) la prepararea produselor din faina, poate te va surprinde sa afli ca aceasta substanta poate fi folosita si ca remediu pentru afectiunile renale. Da, praful de copt ajuta rinichii sa se vindece si sa functioneze eficient!

Bicarbonatul de sodiu si sanatatea rinichilor


Sistemul endocrin produce hormoni si enzime pentru a sustine procesul de descompunere a alimentelor in nutrienti pe care organismul sa ii poata apoi absorbi. De asemenea, acesta le indica pancreasului si rinichilor sa produca bicarbonat de sodiu ori de cate ori este necesar. Bicarbonatul de sodiu joaca un rol important in neutralizarea aciditatii.

Pancreasul este in primul rand responsabil cu producerea de enzime si bicarbonat necesare in procesul de neutralizare a acizilor produsi in timpul digestiei normale de alimente. Acelasi bicarbonat natural este produs si de rinichi pentru a se autoproteja impotriva actiunii erozive a acizilor.

Rinichii monitorizeaza si controleaza aciditatea sau pH-ul din sange. Excesul de acizi, sau acidoza, provoaca inflamatie, contribuie la numeroase boli si accelereaza imbatranirea corpului.

Astfel, daca sangele devine prea acid, rinichii produc bicarbonat pentru a restabili echilibrul pH-ului sanguin. Daca sangele este prea alcalin, rinichii refac echilibrul excretand o cantitate mai mare de bicarbonat prin urina.

Persoanele cu insuficienta renala trebuie sa recurga la dializa, un procedeu de filtrare externa a sangelui. Procedeul restabileste nivelul sanatos al pH-ului din sange, elimina excesul de lichid si previne supraincarcarea cu toxine.

Ce ne indica studiile

Potrivit unor experimente efectuate de Institutul National de Sanatate din SUA, dializa renala efectuata folosind agenti de bicarbonat asigura rezultate mai bune decat dializa obisnuita. Mai mult, cercetatorii britanici de la Spitalul Regal din Londra (Royal Hospital) au corelat bicarbonatul de sodiu cu o incetinire a ritmului de evolutie a bolilor renale.

Dintr-un numar de 134 de subiecti cu afectiuni renale avansate si acidoza metabolica, un grup restrans selectat aleatoriu a primit zilnic un comprimat de bicarbonat de sodiu in concentratie mica timp de un an. Functia renala a acestor pacienti s-a deteriorat intr-un ritm considerat normal, iar acestia au fost mai putin predispusi la boli renale care sa necesite dializa. Grupul in cauza a inregistrat un declin fiziologic cu 2/3 mai lent comparativ cu grupul de control. De asemenea, pacientii care au utilizat bicarbonat de sodiu au fost mai putin predispusi la riscul de a dezvolta boala renala in stadiu terminal (BRST) dependenta de dializa.

Iata ce a declarat intr-un comunicat de presa profesorul Magdi Yaqoob, cercetator principal al studiului britanic:

„ESTE UIMITOR. ACESTA ESTE PRIMUL STUDIU ALEATORIU CONTROLAT DESTINAT CERCETARII ACESTEI PROBLEME. FOLOSIT IN MOD CORECT, UN REMEDIU ATAT DE SIMPLU PRECUM BICARBONATUL DE SODIU POATE DEVENI DEOSEBIT DE EFICIENT.”

„Acest studiu arata ca bicarbonatul de sodiu poate fi util pentru persoanele cu insuficienta renala, in conditiile in care dozele terapeutice sunt atent monitorizate si ajustate. Bicarbonatul de sodiu impiedica inflamarea rinichilor multumita unei reactii chimice care limiteaza productia de amoniac la nivelul rinichilor.”

Dupa ce a analizat rezultatele studiului despre efectele bicarbonatului asupra bolilor renale, medicul nefrolog SK Hariachar din cadrul sectiei de boli hipertensive renale din Tampa Florida a declarat:

„MA BUCUR SA VAD IN SFARSIT O CONFIRMARE A LUCRURILOR PE CARE LE STIAM DE ATATA VREME. DE MULTI ANI LE ADMINISTREZ PACIENTILOR MEI BICARBONAT PENTRU A INTARZIA NEVOIA DE DIALIZA, IAR ACUM AVEM IN SFARSIT UN STUDIU LEGITIM CARE SA NE SPRIJINE DECIZIILE TERAPEUTICE. IN PLUS, DETINEM INFORMATII CA SI PACIENTII AFLATI DEJA PE DIALIZA SE POT REABILITA FIZIC FOLOSIND BICARBONAT DE SODIU.”

Modul de administrare a bicarbonatului de sodiu:

Acest protocol de sanatate se adreseaza mai ales persoanelor care sunt in pericol de a dezvolta boli renale.

Pentru a evita orice fel de efecte adverse, nu inghiti bicarbonatul de sodiu pana ce pulberea nu se dizolva complet in apa. In plus, este foarte important sa nu iei bicarbonat de sodiu imediat dupa ce consumi alimente sau lichide in cantitati mari.

Ziua 1

Incepe cu 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu administrat sublingual (dizolvat sub limba).

Ziua 2-5

Amesteca in 1,5 litri de apa potabila 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu si 1/2 lingurita de clorura de sodiu (sare de bucatarie). Consuma zilnic aceasta cantitate de apa timp de 2-3 zile.

Ziua 5+

Redu doza zilnica la 1/4 lingurita de bicarbonat de sodiu si 1/3 lingurita de sare dizolvata in aceeasi cantitate de apa. La instalarea simptomelor de greata, ia numai bicarbonatul de sodiu sublingual.

Inainte de a incepe orice fel de tratament cu bicarbonat de sodiu, se recomanda sa ceri intotdeauna sfatul medicului de familie sau curant.
- See more at: http://www.secretele.com/2016/01/cum-sa-iti-vindeci-rinichii-in-mod.html#more

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

Avea bunica… Avea bunicu’…

Istorta Romaniei in 16 episoade din « grotele Vaticanului »