Picioare reci? Iata solutia!

Un articol de Calin Petru Barbulescu 

De-a-lungul timpului corpul devine mai sensibil si se poate imbolnavi mai repede, circulatia proasta reprezentand una dintre primele problemele care apar. Vasele de sange slabite si statul pe scaun prelungit sunt factorii principali care contribuie la o circulatie proasta. Primul simptom care apare este cel al picioarelor reci. Acesta nu necesita atentie medicala urgenta, insa indica faptul ca e nevoie de o schimbare in modul de viata.

Pentru aceasta conditie de sanatate, inca o data, medicina naturala ne sare in ajutor si ne dezvaluie cum putem scapa de aceste probleme cu ingrediente din propria bucatarie!

Iata despre ce este vorba:

Apa 

Apa este elementul principal, iar corpul nostru depinde de ea. Apa este vitala pentru ca functiile corpului sa actioneze normal, inclusiv sistemul circulator. Asadar, daca nu exista suficienta apa in corpul tau, tensiunea scade, iar circulatia este incetinita. Cantitatea zilnica recomandata de apa este de 1,5-2l.

Ardeiul iute

Ardeiul iute este foarte util si poate fi folosit in mai multe feluri: uscat, pudra sau proaspat - in functie de preferinte. Senzatia pe care o provoaca atunci cand este consumat este de arsura in gura si caldura in obraji, deoarece presiunea sanguina creste. Trebuie sa tii cont de faptul ca ardeiul iute nu este recomandat daca suferi de probleme la stomac.

Ginko biloba

Acest produs poate fi gasit destul de usor la orice magazin cu produse naturale sub forma de capsule ori pastile. Este un mod grozav de controlare a circulatiei, la nivelul capilarelor, dar si la nivelul creierului, fapt care face din acest ingredient un nutrient nemaipomenit pentru memorie.

Germenii de grau

Germenii de grau pot fi gasiti in magazinele specializate(bio) de alimente. Ei sunt bogati in vitamina E, care intareste vasele de sange, si pot fi adaugati in cerealele de la micul dejun, ori consumati la alte mese. Poti cumpara si paine din germeni de grau!

Castanele

Extractul din castane este recunoscut pentru beneficiile asupra sanatatii, mai ales cand vine vorba de circulatie. El contine o substanta care reduce inflamarea si poate intari vasele capiliare.

Usturoiul

Usturoiul este un antibiotic excelent, care poate fi consumat sub diferite forme. Este extrem de benefic daca se consuma zilnic, zdrobit si amestecat cu o lingura de miere. Daca te preocupa mirosul usturoiului, nu uita ca mai presus de el sunt avantajele asupra sanatatii, pe care acesta le ofera. Cu cat consumi mai mult usturoi, cu atat sanatatea vaselor de sange se va imbunatati. Usturoiul reduce nivelul ridicat de colesterol si tensiunea ridicata, prevenind coagularea si mentinand densitatea sangelui.

Fierul

Fierul este un alt element care joaca un rol important in buna functionare a sistemului circulator. Este foarte important ca celulele rosii din sange sa fie la un nivel optim; astfel se previne oboseala si pierderea caldurii corpului.

Cea mai buna sursa de fier este sfecla rosie. Consumata cruda sau preparata la cuptor, sfecla rosie iti va fi un aliat in tratamentul piciorelro reci, si nu numai. Aceasta ajuta la purificarea ficatului conducand la o mai buna functionare a intregului organism.

Ghimbirul

Poate fi folosit drept condiment macinat, pe care sa il pui in ceai pentru o savoare mai puternica. Efectul sau este de a incalzi corpul, intrucat pune sangele in miscare si stimuleaza arderea grasimilor.
- See more at: http://www.secretele.com/2015/11/afla-cum-poti-trata-picioarele-reci-si.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+Secretele+%28secretele%29#sthash.kyQZHsz9.dpuf

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

Avea bunica… Avea bunicu’…

REALITATEA in care traim??? De ZIUA LIMBII ROMANE!!! Pentru NEPOTII si STRANEPOTII nostri!!!