“Bunicii la Război, părinții la Revoluție, acum e rândul Nostru!”

Pas cu pas, dar REPEDE !





"Bunicii la Război, părinții la Revoluție, acum e rândul Nostru!" 

Pas cu pas, dar REPEDE !
Societatea este extrem de tensionată și are și de ce:
- plasată violent în super producția corupției generalizate;
- clasă politică generalizat stigmatizată;
- salarii mărite doar pentru demnitari și anumite categorii de bugetari;
- polițistul Gigina mort din cauza grandomaniei unui înalt demnitar;
- drama națională de la clubul Colectiv cauzată în mod egal de patroni și de indolența instituțiilor statului;
- posibile alte decese în urma dezastrului de la clubul Colectiv;
- zeci de mii de români în stradă la București și în țară;
- pe alocuri, BOR pusă sub semnul întrebării;
- criză politică generată de demisia premierului;
- apel demagogic al PNL pentru alegeri anticipate ce nu poate avea ca efect decît adîncirea și prelungirea crizei politice (acest subiect poate fi discutat după instalarea unui nou guvern);
- implicarea societății civile și a reprezentanților străzii în consultările privind noul premier este nu numai neconstituțională, dar este și o fugă de asumare, o tergiversare păguboasă și un precedent greu de calificat. Pentru astfel de întîlniri îți poți găsi timp cu alte ocazii, pentru că așa nu vom ști dacă noul PM este soluția dată de președinte, de partide, de stradă sau de societatea civilă. La formarea guvernului trebuie rigoare nemțească și aplicat corect art.103 alin.1 din Constituția României;
- vecin mare și agresiv la Răsărit care își freacă mîinile la perspectiva destabilizării țării după ce a reușit el însuși acest lucru cu vecinii noștri de la Nord (Ucraina) și de la Est (R.Moldova);
În aceste condiții, prelungirea crizei politice generată de întîrzierea desemnării unui nou premier este extrem de riscantă și pentru securitatea națională și pentru evoluțiile economice ale țării .
Consultarea cu partidele trebuia să înceapă imediat după demisia premierului, iar în dimineața zilei de astăzi 05.11.2015 trebuia să știm numele premierului desemnat.
Pentru ce încă o seară cu zeci de mii de oameni pe străzi în căutarea certitudinii? Oamenii aceștia vor de la președintele lor o soluție bună și asumată de cel care constituțional are decizia în mînă.
Cui folosește prelungirea incertitudinii asupra numelui viitorului premier?
Dacă nu s-au putut face consultările cu partidele în timpul nopții trecute, ele trebuiesc încheiate azi și nu mîine, iar numele premierului desemnat anunțat în această seară. Altfel se riscă evoluții greu de controlat.
Este vital ca România să aibă imediat guvern în deplină capacitate de exercițiu și nu prelungită viața unui guvern interimar.
De acord că lucrurile trebuie făcute pas cu pas, dar uneori pașii trebuie făcuți foarte repede"

"Pentru preşedintele Iohannis
1. Desemnarea unui premier credibil şi cu voinţă pentru a introduce schimbarea de profunzime cerută de români atât în noiembrie 2014 cât şi în noiembrie 2015.
Demisia lui Victor Ponta şi Gabriel Oprea doar pentru a fi înlocuiţi de consilieri ai lor nu este ceea ce se cere sau ceea ce dv aţi promis celor ce v-au ales. Dacă preţul pentru o schimbare reală vor fi alegerile anticipate, atunci aşa să fie.
Pentru Parlament și premierul nou investit
2. Revenirea la alegerea primarilor şi preşedinţilor de consilii judeţene în două tururi de scrutin, pentru a înlătura pericolul de oligopol al partidelor mari. Termen: 10 decembrie.
3. Anularea mandatelor celor 552 primari şi 4791 consilieri migratori pe OUG 55/2014.
CCR a declarat măsura neconstituţională, însă Parlamentul refuză de aproape un an de zile să pună situaţia în ordine, plasându-se astfel în afara legii. Termen: 1 decembrie.
4. Dizolvarea actualelor Comisii de Control SRI și SIE din Parlament și desemnarea unor parlamentari credibili, care să efectueze anchete serioase și să ofere explicații publice pentru activitățile serviciilor secrete, plus un control bugetar eficient. Termen: 1 decembrie.
5. Înlocuirea actualului Avocat al Poporului cu o persoană competentă, neutră politic şi aptă să-şi îndeplinească mandatul în interes public. Termen: 1 decembrie.
6. Aprobarea înființării Agenției Naționale de Gestionare a Bunurilor Sechestrate. Termen: 10 decembrie.
7. Respingerea inițiativelor existente în Parlament care vizează slăbirea mecanismelor de luptă anticorupție. Termen: 1 decembrie.
8. Întărirea DNA și a Parchetelor prin oferirea posibilității tehnice de a efectua interceptări, pentru a nu ma depinde de tehnica SRI.
9. Premierul învestit să procedeze urgent la demiterea şefilor de companii publice cu probleme legale (cazul CE Oltenia).
De asemenea, şefii numiți prin încălcarea legii (OUG 109/2011 privind managementul profesionist) la companii precum CFR Marfă, CNADNR, Aeroporturi București, CN Hunedoara și altele trebuie demiși și noii şefi numiţi prin respectarea deplină a criteriilor de selecţie şi profesionalism cerute de OUG 109. De la aplicarea acestei ordonanțe, modificată recent, nu trebuie să existe niciun fel de excepţii. Termen: 1 decembrie.
10. Premierul învestit se angajează să decăpușeze companiile de stat (care au datorii cât bugetele sănătății și educației la un loc), precum și la continuarea procesului de profesionalizare și depolitizare a managamentului companiilor de stat. Termen: 10 decembrie.

30 DE BIZARERII ISTORICE
 
Vă invităm iarăşi la o mică incursiune în istoria mai puţin cunoscută, plină de umbre şi picanterii care ne dezvăluie cât de inventivă, bogată şi ciudată pate fi umanitatea.
 
 1) La depunerea unui jurământ, romanii obişnuiau să jure pe testicule
2) Moartea lui Slobodan Milosevic nu a fost de ajuns pentru oponenţii săi. I s-a introdus un ţăruş în inimă, pentru a-i distruge aspiraţiile de a deveni vampir.
3) Mama lui Adolf Hitler a luat serios în consideraţie opţiunea avortului, dar doctorul ei a convins-o să n-o facă.
4) Majoritatea oamenilor au un vocabular limitat la 10.000 de cuvinte, dar experţii cred că vocabularul lui Shakespeare cuprindea în jur de 25.000.
5) Otto, rege al Bavariei, începea fiecare dimineaţă cu uciderea unui ţăran. Pentru a-l potoli, supuşii i-au dat în secret un pistol cu gloanţe oarbe, unul dintre ei se îmbrăca în ţăran şi se prăbuşea intenţionat la pământ la auzul pistolului.
6) Regele Carol al II-lea al Angliei adesea ştergea praful de pe mumiile faraonilor pentru a le absorbi măreţia antică.
7) Puţine lucruri îl deranjau pe Voltaire, cu toate acestea leşina când mirosea trandafiri.
8) Cardinalul Richelieu, om politic de mare importanţă, obişnuia să facă exerciţii fizice sărind peste mobilă.
9) Clădirea în care a fost scrisă Declaraţia de Independenţă a fost înlocuită de un restaurant în care se vând hamburgeri.
10) Biblia nu menţionează trei magi, ci doar trei daruri.
11) Acum 3000 de ani, majoritatea egiptenilor mureau înainte să apuce vârsta de 30 de ani.
12) Romanii foloseau bălegarul uscat de mistreţ drept ingredient pentru steroizi. Conducătorii consumau de obicei o băutură pe baza bălegarului de mistreţ înainte evenimentelor importante.
13) Chinezii întrebuinţau aluminiul încă din 300 IH, în vreme ce europenii au mai aşteptat încă 1500 de ani.
14) La 1800 dacă cineva încerca să se sinucida şi nu reuşea, era pedepsit cu moartea.
15) Împăratul Caligula a fost atât de supărat la moartea surorii sale încât a impus un an de doliu, în care nimeni nu avea voie să ia masa cu familia sa, să râdă sau să facă baie, sub pedeapsa cu moartea.
16) În Egiptul antic, oamenii îşi rădeau sprâncenele ca semn de doliu când le murea pisica.
17) În Scoţia acum mulţi ani s-a inventat un joc cu motto-ul "Gentlemen only. Ladies Forbidden", adică GOLF.
18) În 1920 pentru prima dată în istorie creşte speranţa de viaţă a omului mai mult decât cea a pestişorului de aur. Până atunci era în jur de 48,5 ani, cu 1,5 ani mai puţini decât peştişorul.
19) Obiceiul de a da mâna cu străinii avea iniţial scopul de a arăta că ambele părţi sunt neînarmate.
20) În 1321 Dante a murit la doar câteva ore după ce a terminat de scris Paradisul.
21) Napoleon a luat cele 14.000 de decrete franceze şi le-a transformat în 7 legi. Era prima dată în istoria modernă când legile se aplicau egal pentru toţi. Cele 7 legi ale sale sunt atât de impresionante că până în 1960 mai bine de 70 de guverne le-au luat ca model pentru propriile legi.
22) Dacă în Egiptul antic un chirurg pierdea un pacient în timpul operaţiei, i se tăiau mâinile.
23) În Grecia antică, dacă o femeie urmarea vreun eveniment de la Jocurile Olimpice, era executată.
24) Primul contraceptiv cunoscut este bălegarul de crocodil, folosit de egipteni la 2000 BC.
25) În Roma antică un nas încovoiat era un simbol al calităţilor de lider.
26) Tot în Roma antică se folosea la un moment dat urina ca ingredient pentru pasta de dinţi.
27) Mulţi din cei care păzeau Marele Zid Chinezesc în Evul Mediu rămâneau acolo toată viaţa, căsătorindu-se şi chiar fiind îngropaţi acolo.
28) Vestalele care îşi încălcau jurământul de castitate erau îngropate de vii.
29) Abdul Kassam Ismael, mare vizir al Persiei în secolul al X-lea, îşi căra pretutindeni biblioteca. 400 de cămile purtau cele 117.000 de volume.
30) S-a calculat că în ultimii 3500 de ani au fost doar 230 de ani de pace în lumea civilizată.
 



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

Avea bunica… Avea bunicu’…

Istorta Romaniei in 16 episoade din « grotele Vaticanului »