Soseta cu sare te scapa de infectii!

Un articol de Calin Petru Barbulescu 

De departe cel mai bun remediu natural impotriva otitelor si a durerilor de urechi consta in folosirea sosetelor cu sare!

De mult timp asteptam sa postez lucrurile pe care ti le dezvalui aici! Cel putin o data pe saptamana le recomand pacientilor sa foloseasca sosete cu sare (fie pentru ei, fie pentru copiii lor). Si toata lumea se intoarce pentru a-mi multumi si a-mi spune ca metoda a facut minuni!



Suntem in sezonul racelilor, al gripelor si al durerilor de urechi, asa ca m-am gandit ca este cel mai potrivit moment pentru a vorbi despre aceasta modalitate naturala de a le trata.

In opinia mea, cei mai buni pasi de urmat in cazul infectiilor urechilor sunt:

1. Nu incerca sa scazi febra – organismul creste temperatura pentru a omori bacteriile. Daca reducem temperatura, interferam cu mecanismul natural de aparare al organismului si riscam sa prelungim durata infectiilor. Fa asta doar daca temperatura corporala creste ingrijorator de mult (de la 38.5 in sus)!

2. Foloseste o soseta cu sare pentru calmarea simptomelor si sprijinirea procesului de vindecare.

METODA SOSETELOR CU SARE:

O soseta cu sare nu este nimic altceva decat o soseta alba din bumbac umpluta cu sare de mare grunjoasa. Soseta se incalzeste si se pune pe urechea afectata pentru a ameliora simptomele.

Daca ar fi sa intram in detalii stiintifice, ti-as vorbi despre proprietatile curative ale mineralelor din sare, sau despre cum sarea retine caldura atat de bine incat produce schimbari de presiune in ureche… Dar consider ca e mult mai distractiv sa-ti spun doar magia remediului!!! Cu totii avem nevoie de putina magie din cand in cand in viata, cu atat mai mult cand vine vorba de sanatatea noastra sau a copiilor nostri.

Intai ai nevoie de o soseta curata de culoare alba. Nu folosi in niciun caz sosete colorate; nu trebuie sa existe nici macar o dunga de culoare! Colorantii din fibrele textile sunt inflamabili si se topesc la incalzirea sosetei. Nu risca acest lucru! Apoi ai nevoie de o cana sau o cana si jumatate de sare de mare grunjoasa. Trebuie sa fie grunjoasa, altfel se va imbiba in soseta ... si trebuie sa fie sare de mare – sarea de masa obisnuita nu are acelasi efect.

Toarna cu atentie sarea in soseta si apoi innoad-o. Soseta umpluta cu sare ar trebui sa aiba cam dimensiunile palmei.

Incalzeste soseta intr-o tigaie curata la foc mic spre mediu timp de aproximativ 4-6 minute. Ridic-o din cand in cand, scutur-o si intoarce-o de pe o parte pe alta pentru a se incalzi uniform. Trebuie sa fie foarte calda, dar sa nu arda la atingere.

Mai simplu decat atat, poti incalzi soseta si in cuptor....o poti aseza intr-o tava si o poti lasa in cuptorul incins cateva minute.

Dupa ce ai incalzit-o, acopera cu soseta urechea si zona din spatele osului maxilarului, apoi relaxeaza-te o vreme in pat. Vei fi uimit de cat de repede cedeaza problemele. Poti reutiliza soseta cu sare timp indelungat, desi se va degrada dupa o vreme. Cand se murdareste sau se uzeaza prea tare, inlocuieste-o cu una noua!

Iata ce modalitate simpla si eficienta ai la indemana pentru combaterea infectiilor urechilor. Nu este intotdeauna nevoie sa apelezi la antibiotice sau la interventii chirurgicale dureroase!
- See more at: http://www.secretele.com/2015/10/afla-cum-poti-sa-folosesti-o-soseta.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+Secretele+%28secretele%29#sthash.0KkxLKWF.dpuf

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

Avea bunica… Avea bunicu’…

Suleyman Magnificul toate episoadele online traduse