7 plante recomandate pentru sanatatea tiroidei

7 plante recomandate pentru sanatatea tiroidei

Glanda tiroida poate deveni hiperactiva (hipertiroidism) sau hipoactiva (hipotiroidism). Atat hipertiroidismul, cat si hipotiroidismul nu permit glandei tiroide sa functioneze corespunzator.
Asemenea altor glande ale corpului, tiroida produce si secreta hormoni – chimicale care regleaza si controleaza diversele actiuni ale celulor si ale organelor.
Iata care sunt cele mai importante functii ale glandei tiroide:
– Reglarea activitatii muschilor cardiaci
tiroida- Refacerea oaselor
– Transportarea electrolitilor unde este nevoie
– Reglarea cresterii
– Reglarea apetitului sexual
– Reglarea ciclului menstrual
– Sinteza proteinelor in celule
– Transformarea alimentelor in energie
– Producerea hormonilor care regleaza metabolismul
– Reglarea functiilor creierului
– Conversia antioxidantului beta-caroten in vitamina A.
Avand in vedere multitudinea de functii pe care tiroida le indeplineste 24 de ore pe zi, 7 zile din 7, este crucial sa mentinem sanatatea acestei glande. In caz contrar, pot aparea o serie de probleme de sanatate, ca urmare a producerii si secretiei intr-un numar prea mic sau prea mare de hormoni necesari pentru indeplinirea diverselor functii mentionate mai sus.
In cazul in care se descopera o problema a glandei tiroide, este important sa se actioneze imediat. Astfel, se previn dezechilibrele hormonale care pot afecta sanatatea.
Exista anumite plante care sunt recomandate pentru mentinerea sanatatii glandei tiroide, cele mai indicate regasindu-se in lista de mai jos. Multe dintre acestea se gasesc in magazine naturiste. Inainte de a apela la astfel de plante, este important sa consulti medicul, in special daca suferi de o afectiune sau daca iei in prezent medicamente care pot interactiona cu aceste plante.
1. Semintele de in
Semintele de in reprezinta una din cele mai accesibile solutii pentru tratarea problemelor cu tiroida. Acestea ajuta digestia, fiind bogate in fibre, prevenind astfel constipatia si riscul dezvoltarii cancerului de colon. O lingurita de seminte de in consumata zilnic ajuta la mentinerea sanatatii glandei tiroide.
2. Ghimbirul
Este cunoscut faptul ca ghimbirul este benefic pentru digestie si pentru tratarea durerilor de articulatii. Insa stiai ca este excelent si pentru tratarea problemelor de tiroida? Fie ca este adaugat in mancare sau consumat sub forma de ceai, ghimbirul asigura mineralele de care are nevoie glanda tiroida pentru a functiona corespunzator: potasiu, magneziu si zinc.
3. Urzicile
Asemenea algelor marine, urzicile asigura necesarul de iod pentru buna functionare a glandei tiroide. Ceaiul de urzici este cea mai buna metoda de tratare a hipertiroidismului si a hipotiroidismului.
4. Lemnul dulce
Alege aceasta planta daca ai o tiroida hipoactiva, deoarece te ajuta sa scapi de oboseala, unul din simptomele hipotiroidismului. De asemenea, lemnul dulce reduce riscul dezvoltarii cancerului de tiroida.
5. Primula
Uleiul de primula (Evening Primrose Oil) este cel mai des folosit pentru tratarea sindromului premenstrual si a simptomelor menopauzei. Totodata, aceasta planta este folosita si pentru tratarea hipotiroidismului si a simptomelor asociate acesteia, inclusiv caderea parului si menstruatia abundenta.
6. Algele marine
Algele marine sunt ideale pentru persoanele care sufera de hipotiroidism, datorita continutul ridicat de iod, un mineral important pentru sanatatea tiroidei. Consumul de alge marine asigura necesarul de iod pentru buna functionare a tiroidei.
7. Echinacea
Cunoscuta pentru faptul ca intareste sistemul imunitar, echinacea este, de asemenea, recomandata pentru tratarea hipertiroidismului. Radacina plantei are un efect benefic asupra glandei, prin urmare este indicat sa cumperi radacina de echinacea si sa o fierbi in apa pana rezulta o bautura numai buna pentru tratarea tiroidei.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

Avea bunica… Avea bunicu’…

Istorta Romaniei in 16 episoade din « grotele Vaticanului »