Cât te costă SPITALIZAREA LA Istanbul

 Cât te costă să-ți repari genunchiul la Istanbul






medipol
Spitalele turcilor, demne de Star Trek, sunt vândute printr-un sistem de turism medical de lux foarte bine organizat. Premierul României a apelat pentru a-și repara genunchiul la relația sa personală cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, și de 15 zile este pacientul ultramodernului spital Medipol din Istanbul, însă BreakingNews24 a vrut să afle cât îl costă pe un cetățean obișnuit o operație similară și cum poate avea acces la aceleași servicii medicale.
Pe paginile de internet ale spitalelor din Istanbul esti ghidat către companiile de turism medical care se ocupă de toată procedura, de la biletele de avion până la alegerea medicului care te va opera. Pentru a afla cât costă o astfel de intervenție, BreakingNews24 a inventat povestea unui tânăr fotbalist care și-a distrus genunchiul pe terenul de fotbal și dorește să se opereze la Spitalul Medipol. Compania oficială de turism medical a Ministerului Sănătății din Turcia a ales însă pentru tânărul fotbalist nu un medic de la Medipol ci un profesor universitar de la Acibadem, despre care ni s-a transmis că a operat fotbaliști celebri și că a devenit astfel cel mai cunoscut în materie.
În ceea ce privește costul operației, acesta a fost calculat de medicii turci la 6700 de dolari, preț în care era inclusă și cazarea timp de o zi în spital, într-o cameră cu confortul unui hotel de 5 stele. În același preț era inclus și transportul de la aeroport la spital, însă, ceea ce este interesant, din răspunsul primit de la compania de turism medical reiese c pentru o astfel de operație nu este nevoie de o ședere îndelungată în spital, așa cum se întîmplă în cazul premierului Victor Ponta. „La plecarea din spital veți merge pe picioare", se arăta în răspunsul primit de BreakingNews24. La insistențele noastre legate de costurile unei posibile recuperări de cîteva zile, ni s-a răspuns că prețul cazării în camerele de 5 stele pe care le au la dispoziție pacienții costă 200 de euro pe zi.
Spitalul Medipol unde se află în continuare sub îngrijirea medicilor, de 15 zile, Victor Ponta, funcționează un Centru Medical Internațional, care se ocupă de pacienții sosiți din alte țări, și care beneficiază de un hotel de 5 stele aflat în imediata apropiere, unde sunt cazați pacienții care au nevoie de o îngrijire îndelungată. (vezi foto) Dacă și acesta are același preț de 200 de euro pe zi la fel ca cel primit în oferta companiei de turism medical, ar însemna că premierul a plătit pentru zilele de recuperare de până acum peste 2000 de euro. Pe site-ul spitalului Medipol aflăm că numai punerea unui diagnostic costă 3000 de euro, la care se adaugă, desigur, prețul intervenției chirurgicale.



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

Avea bunica… Avea bunicu’…

RUGACIUNE PUTERNICA DE LA MUNTELE ATHOS