6 solutii antistres pe care sigur le stii, dar nu le aplici

6 solutii antistres pe care sigur le stii, dar nu le aplici

antistresAvem nevoie si de stres, dar nu in exces! Accelerarea ritmului cardiac, angoasa, transpiratia excesiva, problemele legate de somn sau irascibilitate – fiecare are felul lui de a resimti stresul in functie de situatie. Insa nu te lasa coplesit. Gestionarea stresului este un lucru care se invata! Iata aici 6 strategii antistres la care din pacate nu ne gandim intotdeauna, desi sunt atat de simplu de pus in practica…
Gestionarea stresului: solutii antistres
Fie ca esti mai stresat din fire sau ca anumite situatii te fac repede sa iti pierzi rabdarea, afla ca nu este imposibil sa lupti impotriva stresului si sa iti imbunatatesti starea de bine. In afara de sfaturile antistres clasice, de tipul terapiilor comportamentaliste, sedintele la psiholog, relaxarea, reorganizarea prioritatilor sau practicarea activitatii fizice, iata alte sfaturi de control al stresului, foarte eficiente, simplu de pus in practica in mod cotidian, si la care, din pacate, nu ne gandim intotdeauna.
1. Fii pozitiv in tot ce intreprinziStraduieste-te sa vezi partea plina a paharului. Ai pierdut autobuzul, iata ocazia de a face miscare. In fiecare zi, trece in revista evenimentele pozitive de peste zi. Cauta bine, cu siguranta sunt. Chiar si cele mai putin semnificative au importanta lor.
2. Razi
Nu exista nimic care sa se compare cu rasul atunci cand vine vorba de a provoca o stare de destindere. Rasul este o emotie care genereaza energii pozitive. Permite dedramatizarea si surmontarea emotiilor negative. Poti practica un pic de autoironie jucausa in fiecare zi. Daca nu iti surade, nu ezita sa te uiti la filmele tale preferate sau la videoclipurile amuzante care abunda pe internet. Rasul, fiind contagios, il poti bineinteles practica in familie sau cu prietenii.
3. Plimba-te timp de 10 minute
Oricine poate gasi 10 minute libere in programul sau. Nu e nimic mai bun decat sa faci o plimbare timp de 10 minute atunci cand ai nevoie sa iti limpezesti capul. Ideal este sa faci asta intr-un spatiu verde, sa privesti in jurul tau si sa te lasi atras de tot felul de fenomene. Asta te ajuta sa te revitalizezi.
4. Opreste calculatorul si telefonul mobil
Macar in mod punctual pe parcursul zilei, obisnuieste-te sa faci pauze. S-a demonstrat ca verificarea intempestiva a e-mailurilor creste nivelul de stres si de stare depresiva si perturba somnul, mai ales atunci cand este vorba de e-mailuri cu scopuri profesionale. De asemenea, sa fii in permanenta deranjat sau disponibil la telefonul mobil nu aduce nimic linistitor, impotriva a ceea ce s-ar vrea sa se creada.
Inchide in mod regulat aparatele de tip telefon sau calculator sau opreste notificarile, inclusiv bipurile ce te atentioneaza despre primirea e-mailurilor sau a sms-urilor. In mod evident, fa asta cu cel putin o ora in fiecare seara inainte sa te culci.
5. Practica respiratia profunda
Exercitiile de respiratie profunda, adaugand un supliment de oxigen organismului, sunt relaxante in mod special. In cazul in care te acapareaza stresul, gandeste-te sa inspiri cat mai profund, abdominal, tine-ti respiratia 3 secunde, apoi expira total, progresiv. Repeta aceste exercitii de trei ori la rand pentru un efect de destindere imediata si cum nu se poate mai benefica.
6. Practica lucru manualNimic nu se compara cu lucrul manual cand vine vorba de linistirea angoaselor. Repetitive, dar constructive, aceste feluri de activitati sunt motivante si relaxante. Broderia, sculptatul, timbrele, fotografia, desenul, pictura, gradinaritul sunt doar cateva dintre activitatile care iti focalizeaza mintea pe sarcina pe care o ai de indeplinit, iti aduc satisfactie si indeparteaza gandurile negative.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

RUGACIUNE PUTERNICA DE LA MUNTELE ATHOS

Avea bunica… Avea bunicu’…