Boli mult combatute cu otet de mere si miere.

Efectele mixturii de otet din mere si miere asupra organismului


Un articol de Maya 

Otetul de mere si mierea sunt doua substante naturale cu proprietati incredibile. Consumarea lor in stare cruda, neprocesata, sprijina in diverse moduri buna-functionare a organismului. 

Atunci cand amesteci aceste doua ingrediente, rezultatele pozitive sporesc. In plus, adaugarea de miere in bauturi intensifica savoarea acestora. 

Daca te confrunti cu dureri articulare si simptome inflamatorii, probleme digestive si dureri de gat, consumul de otet din mere si miere in amestec pe stomacul gol constituie un bun remediu natural impotriva acestor afectiuni. 


Proprietatile terapeutice ale mixturii de otet din mere si miere 

Mierea si otetul din mere au efecte benefice asupra organismului multumita proprietatilor cu privire la combaterea infectiilor si a altor boli acute care influenteaza in mod direct calitatea vietii. 

Consumul acestor ingrediente impreuna atrage urmatoarele beneficii: 

  • Imbunatatirea starii generale de sanatate si combaterea durerilor articulare (simptomele de artrita)
  • Eliminarea surplusului de acid gastric si ameliorarea problemelor digestive
  • Sprijinirea bunei-functionari a sistemului digestiv si combaterea simptomelor constipatiei
  • Pierderea in greutate
  • Reducerea nivelurilor colesterolului si reglarea tensiunii arteriale
  • Vindecarea inflamatiilor in gat
  • Invigorarea corpului
  • Imbunatatirea aspectului pielii prin intinerirea celulelor
  • Combaterea respiratiei urat mirositoare
  • Reducerea inflamatiei

De ce este aceasta combinatie atat de eficienta in astfel de probleme? 

Avantajele folosirii acestei mixturi devin clare daca ne concentram asupra proprietatilor chimice ale ingredientele si asupra modului in care acestea interactioneaza cu organismul. Multi specialisti sustin ca imbolnavirile se datoreaza nivelurilor crescute de aciditate din organism (pH mai mic de 7). 

Otetul este acid prin definitie, dar, atunci cand este consumat, devine alcalin. Mierea are, la randul ei, un pH scazut; la interactiunea cu organismul, insa, aceasta are proprietati alcalinizante. 

Combinarea acestor doua substante ne furnizeaza modalitatea ideala de combatere a hiperaciditatii datorate stresului cotidian si consumului de alimente si bauturi nocive. Organismul uman functioneaza la parametri optimi atunci cand pH-ul masoara valori cuprinse intre 7.0 si 7.4; cu alte cuvinte, pe fondul unui pH usor alcalin. 

Cum poti transforma otetul de mere si mierea intr-un remediu natural eficient 

Asigura-te, in primul rand, ca folosesti ingrediente nefiltrate, in forma lor cea mai pura. Pentru a-si pastra toate proprietatile nutritive, mierea si otetul trebuie achizitionate de la surse sigure. 

Combina urmatoarele ingrediente: 

1 lingurita de miere 

1 lingurita de otet din mere (daca nu iti displace gustul acestuia, poti adauga chiar o lingura) 

1 pahar de apa (200 de ml) 

Initial este posibil sa nu tolerezi prea bine gustul puternic al mixturii, dar, avand in vedere beneficiile acesteia, merita sa incerci sa depasesti acest impediment. 

Cand se recomanda consumul acestei mixturi? 

Cel mai indicat este sa bei mixtura dimineata pe stomacul gol, cu 20-30 de minute inainte de masa.

Fii consecvent si foloseste-o cu regularitate. 

Unii nutritionisti recomanda consumul mixturii chiar de doua sau trei ori pe zi, in functie de scopul folosirii ei si de masura in care tolerezi gustul acesteia. 

La fel ca in cazul multor alte produse naturale, cel mai bine este sa testezi solutia in cantitati mai mici si sa modifici treptat doza in functie de reactia organismului. Trebuie sa ai in vedere, totusi, ca un consum crescut de otet din mere poate duce la scaderea nivelului de potasiu din organism, precum si la scaderea densitatii osoase. 

De asemenea, otetul poate interactiona cu diureticele, laxativele si medicamentele pentru diabet si boli de inima. Asadar, daca intentionezi sa il folosesti zilnic si iei deja un tratament, consulta mai intai sfatul unui medic cu privire la interactiunile posibile. 

Acest articol este oferit sub licenta Creative Commons. Il puteti republica oriunde incluzand autorul, sursa si sa lasati toate link-urile intacte. 

Despre Autor: 

Maya este autor pentru Secretele.com - Este o mare placere sa ma pot conecta cu atat de multe suflete minunate. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare. Toti suntem unul! Pe Maya o puteti gasi pe Facebook si Pinterest. sau Google+
- See more at: http://www.secretele.com/2015/05/efectele-mixturii-de-otet-din-mere-si.html#sthash.ev7McWne.dpuf

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

RUGACIUNE PUTERNICA DE LA MUNTELE ATHOS

Avea bunica… Avea bunicu’…