Accidentul cardiovascular ignorat uneori!

9 simptome ale accidentului cardiovascular pe care le ignori

accident vascularAccidentul cardiovascular este o diminuare a alimentatiei cu sange a creierului, cauzata de un cheag sau o hemoragie. A-l trata convenabil si la timp (in cele 3 sau 4 ore imediat urmatoare) reduce riscul de dauna permanenta a tesutului creierului. Asa ca, daca identifici aceste simptome la tine sau la altcineva, nu pierde timpul si mergi la spital.
1. Probleme cu vederea
Atacurile cardiovasculare te pot face sa vezi dublu, neclar sau chiar sa iti pierzi complet vederea la un ochi.
2. Dificultati in vorbire sau confuzii
Chiar si atacurile cardiovasculare minore provoaca dificultati in comunicare, deoarece afecteaza capacitatea de exprimare si de intelegere a unui discurs. Daca cineva nu reuseste sa pronunte o fraza sau o suita de cuvinte, acesta poate fi un simptom al unui atac cardiovascular.
3. Senzatie de slabire la nivelul membrelor
Dupa un atac cardiovascular, membrele inferioare devin, de obicei, destul de slabe si mai dificil de controlat sau chiar complet paralizate. Atacul afecteaza mai ales bratul sau piciorul opuse emisferei cerebrale unde s-a intamplat atacul. Intinde mainile, cu palmele in sus, si tine-le in aceasta pozitie timp de 10 secunde. Daca unul dintre brate cade si nu il poti controla, atunci acesta este semnul unui atac cardiovascular.
4. Vertigii, o pierdere de echilibru
Daca suferi de vertigii si de rinoree si daca nu te poti deplasa normal, acestea sunt semnele unui atac cardiovascular.
5. Durere puternica
Nu este un simptom tipic, insa daca simti o durere puternica si subita in maini, picioare, degete sau pe o parte a fetei este semnul unui atac cardiovascular.
6. Durere de cap severa
O durere de cap subita si severa, despre care poti spune ca e cea mai puternica pe care ai simtit-o vreodata, este un simptom frecvent al atacului cardiovascular cerebral. Survine, de obicei, la femei sau la persoanele tinere care au suferit migrene in trecut.
7. Modificari ale figurii
O slabiciune subita a muschilor fetei poate fi o indicatie clara ca esti pe cale sa suferi un atac cardiovascular cerebral. Incearca sa zambesti sau sa iti arati dintii. Daca nu iti poti controla o parte a fetei, exista multe sanse sa ai un atac cardiovascular.
8. Sughitatul
De obicei, sughitatul constituie un simplu disconfort, fara urmari negative. Insa cand ai un atac cardiovascular, acesta afecteaza centrul respiratiei din creier. Poti suferi un sughit prelung, mai ales in cazul femeilor.
9. Respiratia grea si tahicardia
Simti ca te sufoci? Ai impresia ca inima rateaza unele batai sau, dimpotriva, bate prea repede? Studiile au aratat ca este vorba despre un simptom comun al atacului cardiovascular, comun atat la barbati, cat si la femei.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

Avea bunica… Avea bunicu’…

Istorta Romaniei in 16 episoade din « grotele Vaticanului »