RESTAURANTE UNICE si obiceiuri curioase!




RESTAURANTE UNICE si POANTE BUNE.




O băutură inedită sau un un cocteil deosebit, precum și o mâncare extravagantă se servesc, de obicei, în localuri cu o originalitate marcantă. Am ales câteva tipuri de restaurante extraordinare, dar totodată ciudate și fistichii, care poate o să vă placă.
    
1. La restaurantul Eat din Brooklyn masa se servește în tăcere. Proprietarul sau a recurs la acest concept de restaurant tăcut după ce a petrecut câțiva ani la o mânăstire budistă din India. Cinele tăcute s-au dovedit atât de populare încât clienții trebuie să facă o rezervare cu câteva zile în avans pentru privilegiul de a mânca fără a vorbi sau fără a auzi un cuvânt în sala destul de mică, de numai 25 de locuri.
restaurant tăcut
    
2. O dată pe lună, un restaurant din Manhattan este transformat într-un local nud. Clienții se dezbrăcă de haine, pălării, mănuși și fulare, de fuste, cămăși, pantaloni, lenjerie de corp și ciorapi, care sunt aranjate cu grijă în saci de plastic la garderobă și se așează goi la mese, fără să poarte nici un fel de bijuterii sau alte accesorii. Încălzitoare suplimentare mențin temperatura la un nivel confortabil, iar personalul trebuie să rămână îmbrăcat și să aducă un prosop sau, pentru femeile pretențioase, o elegantă eșarfă de mătase pentru fiecare scaun. Managerul restaurantului, un nudist convins, a acoperit ferestrele pentru a asigura o masă strict privată.
restaurant nud
    
3. Un indian din Ahmedabad a deschis un restaurant-cafenea pe locul unui cimitir musulman vechi. Nu s-a obosit să strămute mormintele, ci a ales să păstreze sicriele și să pună mese în jurul lor. Aproximativ o duzină de morminte se află în interiorul restaurantului și au fost protejate cu grilaje de fier. În mod deloc ironic localul a fost numit "restaurantul norocos", devenind popular pentru tineri și bătrâni. În fiecare dimineață, când obloanele restaurantului sunt trase, chelnerii petrec ceva timp cu ștergerea pietrelor funerare și decorarea lor cu flori proaspete, aducând împreună cu clienții un omagiu pentru cei morți.
restaurant cu                                                  sicrie
    
4. Eenmaal este un restaurant în Amsterdam, ca oricare altul, dar un lucru este total diferit: veți găsi aici doar mese pentru o singură persoană. La intrare nu va fi nevoie să specificați: o masă pentru o persoană, vă rog!  Eenmaal este un experiment interesant pentru cei care merg singuri la cină, precum și o atrăgătoare oportunitate pentru cei care mănâncă de multe ori numai la restaurant. Proprietarul speră să elimine un tabu, acela de a refuza să mănânci singur.
restaurant                                                  singur
    
5. În nordul statului New York există un bistrou exclusivist. Proprietarul, care este și bucătar, folosește pentru meniuri numai ingrediente (inclusiv făina) pe care le cultivă în grădina personală. Sala de mese este deschisă doar seara și poate găzdui până la douăzeci de persoane, care trebuie să ajungă la o oră prestabilită. Costul unei cine este de peste 200 de dolari, inclusiv vin, dar prețul așteptării este mult mai mare, deoarece sunt făcute rezervări pentru circa cinci ani.
restaurant                                                  exclusivist
   
6. Restaurantul Muru – "firimituri" în finlandeză – a câștigat titlul gastronomic în Finlanda la numai doi ani după ce a fost deschis. Deschis într-o veche galerie de mină, la 380 de metri sub pământ, restaurantul oferă, într-o atmosferă cu lumini albastre care aruncă umbre stranii pe tavan și pereți, o bucătărie rafinată. O masă cu patru feluri, plus băuturi și transport în mină costă 128 €, dar toată lumea pare fericită să plătească această sumă pentru o experiență unică.
restaurant în                                                  mină
    
7. Situat în vechea clădire a Băncii Naționale din Denver , acest restaurant are mese din lemn de cireș, odată folosite de clienții băncii pentru a vizualiza casetele de valori. Puteți experimenta, de fapt, un lucru inedit, servirea mesei în interiorul vechiului seif al băncii, care are peste 100 de ani. Nici turul prin crama situată la 35 de metri sub pământ nu este un lucru de neglijat.
restaurant seif
    
8. Situat în orașul Taichung, din Taiwan, restaurantul din carton este un local unic, în care aproape totul este din carton. Cu excepția produselor alimentare, a chelnerilor și a unora dintre tacâmuri, tot în interiorul acestui local este realizat din carton și hârtie, de la mobilier (mese și scaune) la decorațiunile interioare și de la băuturi în cutii de carton la farfurii, oale și boluri din carton. Ceea ce e grozav la acest loc este potențialul aproape total de reciclare.
restaurant din                                                  carton
    
9. V-ar place să luați masa într-o peșteră?  Restaurantul Ali Barbour Cave , adică peștera lui Ali Baba, situat pe o plajă la sud de Mombasa ( Kenya ), este locul care oferă o astfel de posibilitate. Aceste peșteri s-au format în calcar cu corali cu peste o jumătate de milioane de ani în urmă și au fost modificate treptat sub acțiunea mareelor. Intrarea în complexul rupestru are un bar, numit sugestiv "40 de hoți", iar apoi se pătrunde în două peșteri înțesate cu mese mici. Bucătăria de aici pune accentul pe fructe de mare, iar priveliștea unui cer înstelat african este magnifică.
restaurant                                                  peșteră
    
10. Solo per due – adică "doar pentru doi" – este cel mai mic restaurant din lume. Se afla în Italia și are o singură masă, cu două locuri. Doar două persoane sunt servite pe seară la acest neobișnuit restaurant. Când se servește masa, luminile devin difuze, creând o atmosferă romantică, chiar magică. Chelnerul poate fi chemat ori de câte ori doriți, cu un clopoțel de argint. Mulți dintre oaspeți au spus că au simt că s-au întors în timp.
restaurant pentru                                                  doi
    
11. Primul restaurant subacvatic din lume, a fost construit la Hilton Maldives Resort & Spa în aprilie 2007 și a fost denumit sugestiv "perla". Restaurantul se află la cinci metri sub apele Oceanului Indian, fiind înconjurat de un recif de corali vibrant și oferă consumatorilor o vedere panoramică subacvatică de 270 de grade.
restaurant                                                  subacvatic
    
12. Primul restaurant fără lumină s-a deschis oficial în anul 2006, la Beijing și are interiorul vopsit complet negru. Clienții sunt întâmpinați la intrare într-un hol luminat și apoi escortați de chelneri, care poartă ochelari de vedere speciali, de noapte, în sala de mese scufundată în întuneric, la locurile rezervate. Lanternele, brichetele, telefoanele mobile și chiar ceasurile fosforescente sunt interzise cu desăvârșire. Servirea mesei se face fără a vedea nimic, astfel simțurile fiind stimulate către o alertă maximă. Se pare că mâncarea va avea un gust deosebit, ca niciodată. Dacă v-ați pus o întrebare cu privire la grupurile sanitare, toate sunt luminate.
restaurant în                                                  întuneric


Cica acum in Parlament, in loc de prezent, se striga nevinovat.
-----------
 
I: Ce ia un moldovean când il doare capul?
R: Alcoolcalmin.
----------
- Soldat Popescu, nu te-am vazut astazi la lectia de camuflaj!
- Multumesc, domnule colonel!
-----------
- Copile, se plange maica-ta ca vorbeste cu tine si tu n-o asculti
- Pai sa vezi, taticule.
- Lasa scuzele! Spune-mi cum reusesti?
-----------
Fie ca viata ta sa fie asa de frumoasa, imbelsugata si interesanta cum o prezinti pe Facebook!
-----------
I: Care este avantajul unei relatii la distanta?
R: Toti patru sunt fericiti.
-----------
 In Venetia, cand ti se scufunda o ambarcatiune, primesti gondoleante!
-----------
 
"S-aveti o zi buna!" ne-a zis sefu' azi-dimineata.
Asa c-am plecat cu totii acasa.
-----------
 
La mine chiar e Black Friday. Vine soacra-mea in vizita!
------------
 
Vand karte de gramatik. Eu meam faqt treab-a cu ia
-----------
De Halloween, Dinamo se deghizeaza in campioana.
-----------
Iubesc reclamele de la ProTv. Ai timp sa mergi sa-ti iei un suc. Din frigider. De la benzinarie. Din Mamaia.
----------
Inscriptia de pe asfalt "M-am culcat din nou cu nevasta-ta!" a agitat tot blocul.
-----------
 
La CIT (Caracal Institute of Technology), cercetatorii au construit un perpetuum mobile pe care nu pot sa-l porneasca!
----------
 
E oficial! 30 februarie, data cand Romania va iesi din criza.
------------------
Pana acum eram sarac, dar mi-am cumparat un dictionar de sinonime si acum sunt nevoias, sarman, oropsit si necajit.
-----------
La benzinarie:
- Un gol la portofel, va rog!
-----------
 
Cioc, cioc
- Cine-i?
- Sunt eu, iubito, dragostea vietii tale.
- Neeeeee, ciocolata nu vorbeste!
-----------

Barbatul care nu are noroc la femei, nu stie ce noroc are!
------------
Mosul si baba adorau sa se joace de v-ati ascunselea. Dimineata, baba ascundea tuica, daca pana seara mosul n-o gasea, venea randul babei sa se ascunda.
-----------
- Dragule, ce sa-mi cumpar ca atunci cand voi aparea pe plaja sa intoarca toti capul dupa mine?
- Schiuri.
------------
Cand si-a luat Mercedesul ala scump, cu cutie automata, Patriarhul Daniel a mers pe principiul "Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga si-n viteza."
------------
Sa multumesti pe toata lumea e imposibil, dar sa-i enervezi pe toti e floare la ureche.
-----------
I: Cum faci o femeie sa se simta "marfa"?
R: O plimbi cu tirul.
------------
Investirea Guvernului Ponta face inutila prezenta apocalipsei in Romania.
-----------
Sefu' a postat pe Facebook: sunt bolnav. Deja 17 colegi au dat like!
-----------
La automobilele chinezesti, toate piesele de schimb sunt originale.
-----------
- Si daca nu mi se deschide parasuta principala si nici cea de rezerva, cat timp voi zbura pana la pamant?
- Tot restul vietii!
-----------
Daca nu injuri cand conduci, inseamna ca nu esti atent la drum.
-----------
Claustrofobia inseamna teama de spatiile inchise. De exemplu, te duci la magazin dupa bere si ti-e frica sa nu fie inchis.
-----------
Ajutorul extern trebuie inteles ca un transfer de bani de la oamenii saraci din tarile bogate catre oamenii bogati din tarile sarace.(Douglas Casey)
----------
Aseara, nevasta-mea a lasat un biletel pe frigider: "Nu mai merge! Nu mai suport! Plec la mama!".
Am deschis frigiderul si mergea perfect! Cine sa le mai inteleaga pe femei?!
-----------
Cand a venit la mine amantul, a vazut tot blocul. Iar cand au intrat hotii, toti dormeau!
-----------
- Iubitule, am slabit 2 kg!
- Te-ai demachiat?
----------
Am dus-o pe sotia mea astazi la Planetariu. A fost socata sa afle ca nu ea e centrul universului.
----------
 
Daca o femeie semnalizeaza stanga, nu inseamna ca va vira neaparat la dreapta. Ea poate merge si inainte.
----------
La service:
"Ne pare rau, nu v-am putut repara franele, dar v-am dat claxonul mai tare"
------------
Respectati-va parintii. Ei au terminat scoala fara Google si Wikipedia.
------------
Daca beau alcool, sunt alcoolic.
Daca beau Fanta, sunt fantastic?
------------
- Dragul meu, poti vorbi?
- Draga mea, sunt in roaming, ma costa scump.
- Ok, atunci asculta.
-----------
Ochiul vanat micsoreaza campul vizual, dar creste experienta!
-----------
Cand m-am nascut am fost atat de surprins incat n-am vorbit un an si jumatate.
----------
I: Este adevarat ca extraterestrii sunt anti-Basescu?
R: Cei cu antene, da.
-----------
 



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

RUGACIUNE PUTERNICA DE LA MUNTELE ATHOS

Avea bunica… Avea bunicu’…