Cele mai bune si cele mai putin bune fructe pentru tine

Cele mai bune si cele mai putin bune fructe pentru tine

Expertii sunt de acfructeord ca o dieta bogata in fructe si legume este calea cea mai buna de urmat. Fructele pot furniza substante nutritive esentiale, fibre si o multime de alte beneficii pentru sanatate. Daca te bucuri frecvent de savoarea fructelor, este minunat. Important e sa fii constient de faptul ca, la fel ca toate alimentele, anumite fructe au mai multe calorii decat altele, iar unele contin mult mai mult zahar.
Nu uita, fructele sunt sanatoase si delicioase. Bucura-te in continuare de asta! Doar pentru ca un fruct este mai bogat in zahar decat te-ai astepta, nu inseamna ca este comparabil cu consumul de bomboane. Fructele contin o varietate de vitamine si nutrienti care le fac mult mai sanatoase decat dulciurile. In plus, dietele cu fructe ofera nenumarate beneficii pentru sanatate, pe cand dulciurile… mai putin.
Dar daca esti curios despre cat de mult zahar se gaseste intr-adevar, de exemplu, intr-un mango, citeste mai departe. Am compilat cele mai bune si cele mai putin bune fructe – acestea din urma fiind fructele care au un continut de zahar mai mare de 10 grame si mai multe calorii decat restul.
Cele mai bune fructe
Bucura-te de aceste fructe la fel de mult ca inainte, dupa cum doresti. Sunt mai putin bogate in continutul de zahar si sunt pline de antioxidanti, cu proprietati de combatere a cancerului si o multime de beneficii pentru mentinerea sanatatii.
Afinele
Afinele sunt unele dintre fructele cele mai antioxidante pe care le poti manca! Afinele au un indice glicemic destul de scazut si s-a descoperit despre ele ca sunt benefice persoanelor cu diabet zaharat.
Pepenele rosu
Format din aproape 82% apa, pepenele rosu este un desert delicios. In conditiile in care pepenele rosu contine ceva zahar, mai probabil te vei bucura de cateva felii, mai degraba decat de un pepene intreg. Chiar si cu zaharul din compozitie, s-a demonstrat ca pepenele rosu face sa scada nivelul de zahar din sange si tensiunea arteriala.
Zmeura
O jumatate de cana de zmeura contine doar 2,7 g de zahar. Cei mai multi dintre carbohidratii gasiti in zmeura provin din continutul lor de fibre, care ajuta la mentinerea senzatiei de satietate.
Lamaile
Lamaile sunt foarte sarace in zahar, bogate in vitamina C si s-a descoperit despre ele ca protejeaza impotriva artritei reumatoide. Aroma de lamaie poate fi savurata razand sau storcand zeama. Adauga lamaie la ceai, la friptura de pui si chiar la paste.
Fructele Guava
100 g de guava contin numai 4,7 g de zahar. Asta este o veste buna, deoarece s-a descoperit ca fructele guava ajuta la vedere, la prevenirea cancerului si chiar sustin procesul de pierdere in greutate.
Grepfrutul
Jumatate de grepfrut are doar 8 g de zahar. Grepfrutulul este, de asemenea, bogat in vitamina C.
Capsunele
Frumoasa culoare rosie a capsunelor face din ele un puternic aliment cu valoare nutritiva. Acidul fenolic care da capsunilor culoarea specifica ajuta la reglarea zaharului din sange. Cu doar 7 g de zahar pe ceasca, aceste fructe reprezinta o optiune excelenta pentru un desert sanatos.
Dudele
Contin o impresionanta cantitate de 9 g de zahar pentru o cana intreaga. Dudele sunt pline de fibre, de acid folic, de vitamina C si de potasiu.
Murele
Murele contin 4,8 g de zahar per ceasca, ceea ce face din ele un rasfat pe cinste. In plus, acestea sunt foarte bune pentru inima ta.
Merisoarele
Merisoarele au o gama impresionanta de fitonutrienti, in plus fata de vitamina C. Ele pot avea un gust destul de amar pentru unii, dar asta e doar din cauza continutului lor limitat de zahar.
Cele mai putin bune fructe
Nu iti face griji, aceste fructe nu sunt asa de rele pentru tine, incat sa nu le mananci, insa contin semnificativ mai mult zahar si mai multe calorii decat fructele mentionate mai sus. Doar sa nu exagerezi consumandu-le.
Smochinele
Smochinele proaspete sunt pline de fibre si pot ajuta la scaderea tensiunii arteriale, insa contin de asemenea o cantitate importanta de zahar – 100 de g de smochine crude (sau aproximativ o cana) contin aproximativ 16 g de zahar.
Bananele
Bananele reprezinta un substitut bun pentru un baton de energie inainte de a merge la sala de sport. Pline de potasiu si usor de digerat, sunt perfecte pentru o gustare inainte de antrenament. Totusi, cu 14 g de zahar intr-o banana medie, este important sa le mananci atent.
Mango
Fructele de mango sunt pline de fibre solubile, in plus fata de vitaminele A, C si B6. Cu toate acestea, gustoasele fructe sunt destul de bogate in zahar, chiar si dupa standardele specifice vegetalelor. Un mango contine 31 g de zahar, asa ca asigura-te ca il feliezi si il imparti cu ceilalti.
Strugurii
O ceasca de struguri contine 15 g de zahar. Totusi, strugurii pot ajuta la reducerea riscului de diabet zaharat, de hipertensiune arteriala si de boli de inima.
Rodiile
Semintele de rodie sunt niste fructe delicioase si numai bune de consumat de iarna, dar intreaga rodie contine aproximativ 39 g de zahar, motiv pentru care ar trebui sa incerci sa presari semintele in iaurt, in loc sa mananci un castron intreg. In ciuda continutului de zahar, s-a demonstrat totusi ca rodia aduce beneficii inimii si chiar incetineste procesul de imbatranire.
Ciresele
Ciresele sunt pline de vitamina C, care ajuta la lupta impotriva bolilor, dar o portie de 100 g din aceste fructe dulci inseamna 13 g de zahar.
Merele
Zicala „Un mar pe zi tine doctorul departe” ramane valabila pentru ca merele s-au dovedit a ajuta la reglarea zaharului din sange si sunt o mare sursa de fibre dietetice. Cu toate acestea, un mar mediu contine o surprinzatoare cantitate de 19 g de zahar.
Fructele uscate
Fructe uscate sunt foarte gustoase, deoarece contin, in general, mai mult zahar decat fructele proaspete. O cana de stafide contine peste 434 de calorii. Bucura-te de fructele uscate ca de un rasfat ocazional sau se presara cu moderatie pe alte feluri de mancare pentru un supliment de dulceata.
Ananasul
Ananasul este o varianta foarte buna pentru un aport delicios de Vitamina C, iar daca il mananci, poate avea un efect pozitiv asupra digestiei. Dar adu-ti aminte ca o ceasca de ananas contine 16 g de zahar, asa ca bucura-te cu moderatie de acest fruct savuros.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

Avea bunica… Avea bunicu’…

Suleyman Magnificul toate episoadele online traduse