Anemia se combate naturist, daca vrei!

Te simti lipsit de energie? Combate anemia in mod natural

anemieDaca te simti lipsit de energie, ai o stare de oboseala, dureri de cap, ameteli, iritabilitate sau tegumente palide, poti suferi de anemie. Exista o varietate de masuri pentru a preveni si combate anemia, printre care o alimentatieadecvata, consumul de mancaruri bogate in fier sau suplimente de vitamine.
Ce este, mai exact, anemia?
Anemia este o afectiune determinata de scaderea hemoglobinei sau a globulelor rosii din sange (hematocritele) sub valorile normale corespunzatoare. Acesta este motivul pentru care, mai departe, nu exista o cantitate suficienta de oxigen in creier, in inima sau in muschi.
Anemia poate fi cauzata de o pierdere de sange prea mare si prelungita, de lipsa de vitamina B12 sau acid folic, de tulburari in maturizarea celulelor rosii din sange, precum si de o descompunere crescuta sau accelerata a globulelor rosii din sange.
Cea mai frecventa cauza de anemie este deficienta de fier. Uneori, aceasta boala se dezvolta in ciuda unei diete adecvate, deoarece organismul nu poate absorbi cantitati suficiente de fier, reactie cauzata de alte boli sau de utilizarea anumitor medicamente.
Care sunt simptomele anemiei?
Simptomele cum ar fi fata palida, cearcanele, oboseala cronica, pierderea puterii, a poftei de mancare si de concentrare sunt caracteristice pentru aceasta boala. Durerile de cap frecvente si persistente sunt, de asemenea, intalnite in cazul anemiei, si, uneori, pot aparea aritmii cardiace si poate intervine sufocarea din cauza lipsei de oxigen. Fata si membranele mucoase devin palide, unghiile devin fragile si apare o sensibilitate la infectii.
Daca ai aceste simptome, ar trebui cu siguranta sa iti consulti medicul, pentru a determina cauza exacta si pentru a incepe tratamentul adecvat.
Anemia poate fi tratata pe cale naturala. Iata cateva remedii naturiste:
Ceaiul de urzici
Se toarna 3 cesti de apa clocotita peste 3 linguri de frunze de urzica tocate marunt si se lasa sa stea acoperite timp de 30 de minute. Se strecoara si se bea de 3 ori pe zi, inainte de mese.
Miere si urzica
Se amesteca 100 g de seminte de urzica cu 1 kilogram de miere si se ia o lingurita din acest amestec, de 3 ori pe zi.
Tratamentul cu miere
Daca esti anemic, ar trebui sa aplici cura cu miere, laptisor de matca si polen, de doua ori pe an – la inceputul primaverii si cand vine toamna. Rezultatele va fi vizibil nu numai in sange, dar va fi reflectat si in starea generala a organismului.
Ingrediente:
500 de grame de miere
130 de grame de polen macinat in pulbere
5 grame de laptisor de matca
Se amesteca bine cu o lingura de lemn (sau de plastic) intr-un vas de plastic. Cand amestecul devine omogen, se pune intr-un borcan si se pastreaza intr-un loc intunecat si racoros. Este indicat sa iei cate o lingurita din acest amestec dimineata pe stomacul gol.
Dieta pentru anemie
Dieta pentru anemie trebuie sa se bazeze pe carne rosie, carne de vita, friptura si oua – de preferat, oua de prepelita, care contin de 7 ori mai mult fier decat ouale de pui. Este indicat sa iei vitamina C in fiecare zi – mananca multe fructe si legume proaspete, in special sfecla, mure, zmeura, coacaze, morcovi, mere si citrice.
Fa un amestec din miere si cacao organica (in proportie de 1/1, iar in cazul in care amestecul este prea gros, adauga cateva picaturi de suc de portocale) si consuma-l pentru micul dejun cu limonada.
Ar trebui sa eviti cafeaua, ceaiul negru si verde.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

Avea bunica… Avea bunicu’…

RUGACIUNE PUTERNICA DE LA MUNTELE ATHOS