"Curatarea" ficatului in mod natural ....!




 
 
Cum să-ţi „cureţi" ficatul în mod natural  ....!    
Ficatul este „menajera" organismului. Uşurează-i munca, protejându-l pe cât se poate FOTO alignlife.com

Ficatul este comparat cu o menajeră pentru organism deoarece „curăţă" toxinele pe care le înghiţi zi de zi, fie că vrei, fie că nu. Dietele nesănătoase, poluarea şi dependenţa noastră de produse cosmetice toxice stresează această „menajeră" şi o fac să lucreze foarte multe ore peste program. Este foarte important să ştim cum să ajutăm ficatul în lupta lui şi să facem mici trucuri pentru o „curăţenie" de milioane.

Este foarte important să ştim cum să ne ajutăm ficatul în lupta lui de detoxifiere a organismului. Ficatul „munceşte" din greu să cureţe sângele şi să îndepărteze substanţele toxice pe care le-am mâncat, inhalat sau pe care le-am pus pe corpul nostru. Atunci când este suprasolicitat, cum este cazul multor adulţi din zilele noastre, sau când este supus unei game largi de stres fizic sau psihic, ficatul, pur şi simplu, abia mai luptă să ţină pasul.
 
„Miile de sisteme de enzime care sunt responsabile pentru aproape fiecare activitate a organismului sunt «construite» în ficat. Funcţionarea ochilor, a inimii, a creierului, a testiculelor, a încheieturilor şi a rinichilor depinde de activitatea ficatului. Dacă ficatul este împiedicat să «construiască» fie şi unul dintre miile de sisteme de enzime necesare organismului, există o întrerupere a funcţionării generale a corpului şi un stres metabolic imens", explică medicul specialist Karl Maret pentru „Why Don't You Try This?"
 
Aşadar, ce e de făcut pentru a ajuta acest minunat organ? În primul rând te poţi folosi de mici ingrediente din cămară. Uite cinci moduri prin care poţi să „cureţi" ficatul:
 
Apă caldă cu lămâie
 
Apa caldă cu suc de lămâie este un mod extraordinar de a detoxifia ficatul în fiecare dimineaţa. Ţine minte! Nu vorbim de limonadă, aşadar zahărul nu are ce să caute în această combinaţie. Foloseşte, pur şi simplu, apă plată încălzită cu o doză sănătoasă de suc de lămâie proaspăt stors. Experţii sunt de părere că ficatul va produce mai multe enzime ca răspuns la această combinaţie decât în cazul oricărui alt aliment.
 
Usturoiul
 
Adaugă usturoi la gătit sau măcar feliază un căţel de usturoi în salata preferată. Usturoiul conţine sulf care poate ajuta la activarea enzimelor din ficat. Mai conţine şi alicină şi seleniu, care sunt excepţionale pentru protejarea ficatului.
 
Avocado
 
Dacă mai avem nevoie de un alt motiv pentru a adăuga avocado la dieta noastră, atunci trebuie să menţionăm un studiu japonez care a descoperit că avocado conţine substane care protejează ficatul. Atunci când a fost comparat cu 21 de alte fructe, avocado a demonstrat cea mai mare eficienţă în protejarea ficatului de „galactosamina", o toxină extrem de puternică care produce asemenea leziuni încât este comparată cu hepatita.
 
Coriandrul
 
Acest condiment versatil poate fi adăugat la aproape orice fel de mâncare, inclusiv la salate sau la sucurile din legume şi fructe, aşa numitele „smoothies". Coriandrul ajută la îndepărtarea metalelor grele din organism, substanţe cu care ficatul se luptă din greu acum, mai ales din cauza poluării.
 
Turmericul
 
Un alt condiment puternic care are o listă întreagă de beneficii, turmericul, încurajează şi regenerarea celulelor hepatice, pe lângă protejarea ficatului de toxine. Mai mult, măreşte producţia bilei în mod natural şi astfel ajută la detoxifierea organismului.
 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

RUGACIUNE PUTERNICA DE LA MUNTELE ATHOS

Avea bunica… Avea bunicu’…