Dosarul Electronic de Sănătăte.




Toate datele medicale ale românilor sunt păstrate într-un singur loc și disponibile online. Este vorba de aplicația Dosarul Electronic de Sănătăte.
Dosarul electonic al pacientului, care a costat 18 de milioane de euro şi a fost lansat anul acesta. Cu ajutorul lui, doctorii şi pacienţii ar trebui să aibă acces la date medicale esenţiale. Doar că pacienţii nu sunt interesaţi, iar medicii spun ca aplicaţia este imposibil de folosit.
 
Potrivit Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, odată cu implementarea Dosarului Electronic de Sanatate, toate datele medicale, începand de la consultații, trimiteri, analize, rețete, foi de observații, dar și antecedente și istoric evenimente, vor fi colectate permanent în siguranță.
 
Urmând procedurile de autentificare, puteți consulta oricând dosarul medical, de oriunde aveti acces la Internet accesând acest link des-cnas.ro. Medicul va avea acces la informațiile dumneavoastră doar dacă îi oferiți acest drept sau poate consulta dosarul medical doar în prezența dumneavoastră.
 
Aveți acces la evidența consultațiilor și internărilor pentru a observa opiniile medicale, diagnosticele, investigațiile efectuate și tratamentele recomandate de medici.
 
Istoricul medical este administrat în siguranță și puteți vizualiza opiniile medicale, diagnosticele și recomandarile primite de-a lungul timpului. Cu ajutorul lor, medicul curant își poate face o primă impresie despre bolile dumneavoastră din trecut, precum și despre tratamentul urmat. 
 
Dosarului Electronic de Sănătate va ține evidența tuturor documentelor de la diverse instituții medicale publice sau private și va reuni într-o platformă accesibilă online, toate informațiile referitoare la starea dumneavoastră de sănătate.

 

Având acces la Dosarul Electronic de Sănătate, puteți urmări evoluția unei probleme medicale de la stadiul de boală până la stadiul de vindecare. Puteți vedea oricând consultațiile, medicația și indicațiile de tratament recomndate de medici, sau puteți pune aceste informații la dispoziția medicului personal, pentru o clarificare a unei probleme medicale recente.
 
Medicii pot accesa istoricul medical al Dosarului dumneavoastră doar dacă le oferiți acest drept! Fără informații complete, recomandările medicilor s-ar putea să nu fie cele mai bune.
 
Medicul dumneavoastră are acces la datele medicale relevante astfel încât acesta va fi pregătit în cazul unor urgențe medicale neprevăzute. La orice consultație, medicul înregistrează în dosarul dumneavoastră noi informații despre starea de sănătate, investigații, trimiteri pentru consult dar și tratamentul prescris. Acestea rămân în istoricul medical și pot fi vizualizate de către alt medic doar cu acordul dumneavoastră.
 
Ce conţine dosarul electronic de sănătate?
 
Dosarul electronic de sănătate conține informații medicale relevante privind starea de sănătate a pacientului, informații care au ca obiectiv sprijinirea medicului în activitatea sa de îngrijire a pacientului.
 
Dosarul electronic de sănătate reprezintă o colecţie de informaţii medicale ale pacientului, consolidate la nivel naţional, colectate de la toţi furnizorii de servicii medicale cu care acesta a intrat în contact. Datele sunt oganizate pe criteriul relevanței medicale - datele cele mai relevante sunt în plin plan. Detaliile privind fiecare informație medicală sunt de asemenea disponibile, inclusiv sursa de unde provine informația.
 
Se poate ajunge astfel, până la accesarea documentul medical din care provine informația astfel încât medicul sau pacientul să înțeleagă contextul în care aceasta a fost creată.



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

Avea bunica… Avea bunicu’…

Istorta Romaniei in 16 episoade din « grotele Vaticanului »