MEMORIA CRESTE CU 75% CU ulei esenţial de rozmarin!




    O simplă "adulmecare" creste performantele intelectuale cu
75 la sută
          Publicat pe 17 martie 2014

  Oamenii de ştiinţă au găsit o  rezolvare  uimitoare contra uitării.  Astfel,  persoanele care au des lapsusuri, nu-şi pot aminti  cifre  şi nume, nu au decât să miroasă ulei esenţial de  rozmarin sau să ţină pe biroul de la muncă ori de   acasă  o astfel de plantă. Aceasta creşte  performanţele intelectuale chiar şi cu 75 la sută,  arată  obiectiv .info.

  "Uite flori de rozmarin ca  să-ţi aduci aminte; te rog, iubitule, să nu mă uiţi", îi spune Ophelia lui Hamlet în celebra  operă  a lui William Shakespeare. Aşadar, încă din acele  vremuri  se ştia că această plantă face minuni pentru  memorie.
  Astăzi însă, cele mai noi cercetări - prezentate  la conferinţa anuală a British Psychological  Society - argumentează ştiinţific faptul că uleiul  esenţial de rozmarin îi ajută pe oamenii clinic  sănătoşi să îşi amintească  evenimente din trecut şi să nu uite să realizeze   anumite  sarcini. De asemenea, studiul efectuat recent a scos  în  evidenţă şi faptul că această îmbunătăţire a  memoriei s-a produs indiferent de starea  participanţilor, motiv pentru care oamenii de ştiinţă cred  că efectele pozitive ar putea fi provocate de o  influenţă chimică.
    Cercetătorii susţin că descoperirea are  potenţialul de a îmbunătăţi viaţa de zi cu zi a  oamenilor care suferă de pierderi de memorie asociate  cu  înaintarea în vârstă. Cercetarea a fost realizată  pe un eşantion de 66 de  participanţi împărţiţi  în oua  grupuri. Un  grup a fost lăsat să aştepte într-o sală  cu miros de rozmarin şi un altul a fost rugat să  stea  într-o cameră fără un miros aparte. După un anumit  timp  de aşteptare, subiecţii au fost rugaţi să realizeze  o  serie de teste de memorie ce includeau ascunderea unor  obiecte, regăsirea lor mai târziu sau alte sarcini  precum  cele în care voluntarii 
trebuiau să îşi amintească  să le dea cercetătorilor un anumit obiect într-un anumit  moment.
 Descoperirile au scos la iveală faptul că uleiul esenţial de  rozmarin creştea cu  peste 70% şansele ca subiecţii să îşi amintească  ce au  de făcut în viitor. Cercetătorii au constatat că  participanţii din grupul care a fost expus la mirosul   de rozmarin nu numai că au  rezolvat mai bine sarcinile, dar aveau şi un nivel  mai  crescut de eucaliptol, un compus din uleiul esenţial  de  rozmarin despre care se ştie că influenţează
> sistemele
> > chimice din corp, îmbunătăţind funcţiile
  > cerebrale.
> >
> >    Studii anterioare au sugerat şi că unii
>
> > compuşi din rozmarin stopează producţia unor enzime
> ce
> > blochează funcţionarea normală a creierului, lucru
  > care
> > ne ajută să fim mai alerţi, îmbunătăţindu-ne
> > memoria pe termen lung. În noul studiu, oamenii de
>
> > ştiinţă s-au concentrat asupra memoriei prospective,
> ce
> > implică abilitatea de a ne aminti anumite evenimente
> ce
> > urmează în viitor şi de a ţine minte să realizăm
> > anumite sarcini în anumite momente prestabilite.
  >
> >  Acest tip de memorie este deosebit de importantă
> pentru activitatea
> > de zi cu zi a oricărei persoane. Ea acţionează
> atunci
> > când, de exemplu, cineva trebuie să îşi amintească
  > să
> > trimită o felicitare sau să îşi ia
>
> > medicamentele.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

Avea bunica… Avea bunicu’…

Istorta Romaniei in 16 episoade din « grotele Vaticanului »