Alimentele din cămară folosite altfel, INTERESANT SI FOARTE PRACTIC




 Cum pot fi folosite altfel alimentele din cămară
 
 Piper: Daca vreti ca hainele pe care intentionati sa le spalati la masina sa-si pastreze culoarea, adaugati o lingurita de piper.
 Culorile nu vor iesi si evitati astfel ca unele rufe sa-si imprumute culoarea altora.
 
 Zahar: Daca nu vreti sa cheltuiti bani pe tabletele antitantari, puteti face acasa un amestec la fel de eficient. Aveti nevoie de 2 cesti-lapte, putin peste 100 gr. zahar si circa 50 gr. piper.
 Fierbeti acest amestec timp de 10 min, amestecand ocazional. Puneti mixtura in boluri si asezati-le strategic
 in casa sau chiar pe langa casa. Acestea vor atrage nu doar tantarii, ci si alte insecte deranjante.
 
 Sare: Petele de grasime sunt o pacoste, dar pot fi indepartate, inainte de a spala, daca se presara generos sare peste pata. Apoi, pot fi spalate in mod normal.
 
 Cartofi: Daca ati avut o noapte grea si ati exagerat cu alcool, si ochii va tradeaza activitatile nocturne, aplicati peste ei cate o felie subtire de cartof si asteptati 5 min. Clatiti apoi cu apa rece, aplicati o creama hidratanta si abia apoi machiati-va, daca simtiti ca mai e cazul. In afara de machiaj, restul e valabil si pt. barbati.
 
 Portocale: Daca sunteti in natura si, intamplator, aveti portocale la voi, puteti uita de grija hartiei pt. aprins focul.. Cojiti-le, lasati cojile sa se usuce si folositi-le pt. aprinderea focului, deoarece contin uleiuri inflamabile care ard pt. multa vreme. Mirosul proaspat e din partea casei!
 
 Ulei de masline: Daca aveti senzatia ca produsul potrivit pt. piele nu exista, incercati sa combinati 4 lingurite-ulei-masline cu 3 lingurite de sare. Pasta creata se asaza pe fata, 2 min. si se indeparteaza apoi cu apa calduta. Folositi aceasta mixtura in fiecare zi, timp de 1 saptamana, dupa care rariti aplicarea acestui tratament, reducand zilele de infrumusetare la 3/sapt. Rezultatele vor fi vizibile.
 
 Mustar: Poate ca veti avea senzatia ca mirositi ca un hot-dog, dar mustarul aplicat intr-un strat subtire pe piept, peste care se asaza un prosop fierbinte, va va elibera capul si pieptul, ajutandu-va sa respirati mai usor..
 
 Maioneza: Cand copiii deseneaza cu carioci pe pereti, panza, mobila cea noua.
 Exista o rezolvare: asezati maioneza pe urmele de carioca de pe mobila, lasati sa actioneze 10 min. apoi stergeti cu o carpa curata. Maioneza se va lua cu tot cu pata de culoare.
 
 Lamaie: Matreata e o problema de sanatate si stanjenitoare, din pacate, produsele de ingrijire care promit sa rezolve aceasta problema, miros destul de urat. In frigider gasiti insa remediul, care consta in lamaie.
 Masati-va scalpul cu 2 lingurite-zeama-lamaie apoi clatiti cu apa calduta. Dizolvati apoi 1 lingurita-zeama de lamaie intr-un pahar cu apa calda si aplicati pe pielea capului, fara a mai clati.. Repetati tratamentul pana ce problema dispare.
 
 Ouă: Daca nu mai aveti timp sa treceti pe la coafor pt. o masca a podoabei capilare, folositi galbenusul a 2 oua pt. a va masa parul.
Porniti cu scalpul si apoi inaintati pe lungimea firului de par, pas cu pas. Cand simtiti ca toate firele de par au intrat in contact cu galbenusul, asezati-va pe cap o casca si apoi un prosop cald. Stati asa 30 de min, apoi spalati-va pe cap, ca de obicei.
 
 Unt: Puneti unt peste noduri si sa asezati ghemotocul pretios pe o suprafata plata. Cu un ac de cusut veti reusi sa rezolvati dilema. Apoi, indepartati untul sub un jet de apa calda.
 
 Paine: Daca scapati pe jos 1 pahar, 1 farfurie care se face tandari pe podea, luati 1 felie de paine si, dupa ce ati adunat cioburile mari, vizibile, treceti felia de paine peste locul care ar mai putea avea cioburi greu de vazut cu ochiul liber. Painea e buna si pt. indepartarea urmelor de degete (eventual murdare) de pe pereti si tapet.
 
 Banane: cojile de banana pot fi utile. Indepartati eventualele "ate" sau fasii din pulpa fructului si treceti cojile de banana peste argintarie sau pantofii din piele. Stergeti apoi cu o carpa moale.
 
 Mere:  Daca ati cumparat rosii care nu sunt prea rosii, nu disperati. In loc sa le lasati la copt pe pervaz mult si bine, infasurati 5 rosii verzi intr-o punga maro, in care se afla si un mar copt, sigilati si lasati-le asa pt. cateva zile. Procesul de coacere va fi grabit in acest fel.

 Idei de retinut
 Furnicilor nu le plac castravetii. Inconjurati ascunzisurile acestora cu coji de castravete
 Daca vrei sa obtii un cub transparent de gheata, fierbe apa inainte.      
 Puteţi scăpa de gândaci de bucătărie aşezând prin colţuri felii de castravete verde presărate cu acid boric. Atrasi de miros, vor mânca şi acid boric, iar acesta îi otrăveşte.
 Oglinda ta va straluci, daca o cureti cu White Spirt (diluant de vopsele).
 
 S-a imprimat o guma de mestecat in materialul hainelor tale? Pune-le 1h in congelator.  

Hainele tale albe nu sunt suficient de albe ? Inmoaie-le in apa calda 10 min, impreuna cu 1 felie de lamaie. 

 Parul tau nu are luciu suficient? Umezeste-ti parul cu 1 lingurita-otet, apoi il speli. 

 Ca sa reusesti sa storci integral zeama lamailor, tine-le 1h in apa calda, inainte de a le stoarce
 
 
 Pt. a evita mirosul neplacut la fierberea verzei, pune o felie de paine pe varza
 Pt. a nu amesteca painea cu varza, felia se introduce intr-o punga de panza rara

 Lacrimezi, daca tai ceapa, - mesteca o guma de mestecat
 
 Pentru a fierbe mai repede cartofii, decojeste-i numai pe o parte
 
 Pata de cerneala pe haine? Pune un strat gros de pasta de dinti pe pata, lasa-l sa se usuce si apoi o speli
 Vrei sa scapi de soareci, sobolani, presara praf de piper negru in zona unde se ascund. Vor pleca in alta parte!

 Proverb chinezesc:  Daca tu poti profita de un lucru, ce ti-a fost impartasit de altii, la randul tau ai si tu obligatia, de a-l impartasi cu altii !
  Deci, procedeaza la fel ca mine...
 
 
 
 
 










Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

RUGACIUNE PUTERNICA DE LA MUNTELE ATHOS

Avea bunica… Avea bunicu’…