MOARTEA NU-I PRIDE PE CEI HARNICI! MERSUL PE JOS= Gimnastica de intretinere




 Dr. Barbara RICHARDS 
 
 Multi oameni ar putea evita intalnirea prematura  cu Cosasul   daca ar merge suficient de repede!. Acesta este rezultatul unui studiu recent, australian. Mai mult , studiul a evaluat viteza neasteptat de mica a Cosasului. Cei care merg chiar si putin mai repede, pot mentine un avans decisiv asupra lui.
 
  Cercetatorii australieni au masurat sistematic viteza de deplasare a 1700 barbati in varsta de cca 70 ani timp de 5 ani .Viteza medie a lor a fost de doar 3 km / h. In aceasta peroada au decedat 266 barbati. Acei barbati care au avut o viteza peste 3 Km/h au avut un risc de deces cu 35 % mai redus.decat media. Pe cei care au avut peste 5 km /h ,Cosasul nu i-a mai putut ajunge ! . Printre cei decedati  nu a fost nici macar unul singur care a avut o viteteza medie de peste 5 Km/h.   
 
Si alte studii documenteaza clar relatia intre viteza de mers si rata de mortalitate. Acei oameni in varsta care practica cu masura sport si miscare isi maresc cu 700 % sansele de a avea o batranete saraca in boli. Nu este prea tarziu nici pentru cei care incep sa faca miscare doar la batranete. Sportul cel mai sanatos la batranete este si cel mai nespectaculos:  Mersul in ritm vioi. !  Desi solicita inima relativ putin , mersul vioi este una din cele mai bune metode de a antrena sistemul circulator.si de a reduce riscul de accident cardio-vascular , dovedindu-se superior altor sporturi ca jogging sau vaslit. In plus mersul cruta articulatiile si are un potential de accidentare redus. Secretul eficientei exceptionale a mersului vioi se explica prin faptul ca nici-un alt sport nu activeaza atatia muschi. La ciclism sunt antrenati 35 % din muschi, la jogging 70% , dar la mers sunt implicati 90 %.
. Completare la cele afirmate mai sus:
Toata suprafata pamantului este strabatuta dea lungul si dea latul lui de niste benzi energetice denumite Radiatii Hartman. Plimbandu-ne pe jos intersectam aceste benzi energetice si ne incarcam cu energie. Conditia, pentru ca sa beneficiem de aceasta energie, este de a avea o viteza de deplasare mai mare de 3km/h.  si sa facem zilnic minim 6000 de pasi. 
             
















Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

Avea bunica… Avea bunicu’…

Istorta Romaniei in 16 episoade din « grotele Vaticanului »