Medicul de familie, prietenul si INGERUL PAZITOR al nostru!

Un articol pe care ar trebui sa-l citeasca toti cetatenii si mai ales cei sus-pusi care pot hotara cat si cum vom trai!


Intamplari ale medicilor de familie: Medicul care tine la demnitatea lui va falimenta usor – usor

23/01/2014
poza cancerul la sanTotul a fost foarte bine in medicina primara pana la trecerea dispensarelor in forma CMI: medicul, absolvent al facultatii de medicina, a fost repartizat undeva, a muncit pe branci, in conditii destul de proaste pentru unii. Dar faceam medicina. Acum, de cand cu asigurarile de sanatate, medicina primara se numeste furnizor. Are un contract cu Casa.
Pentru omul simplu – medicul de familie e subordonatul lui
Omul simplu nu stie prea multe despre asta. El crede ca medicul este de familie, adica, in viziunea lui , cineva subordonat oricarei cerinte venite de la el sau de la apartinatori sau de la cei care sunt vazuti altfel.
Oamenii cred ca ei ne platesc (ca ei vireaza la sanatate sau ca li se opresc banii din pensie). Deci : noi suntem, iremediabil, angajatii oamenilor. De ce cred ei asta?
Pentru ca exista analfabetism, rea-vointa, dezinformare, asmutire pe teren fertil. Cei tineri, cultivati nu au trecut niciodata prin experienta de medicina primara. Cei adulti, culti, dar cu acelasi verdict dat noua poate ca au trecut prin ce am trecut si trecem noi, dar au uitat.
Un medic generalist (sa lasam acum temenul “de familie”) este chiar pionul in sistem: el vede pacientul ca un tot unitar si pentru asta iti trebuie studiu si experienta, un contact strans cu acesta.
Totul a pornit de la confuzia intre venitul medicului si cel al cabinetului
Eu cred ca pana la intrarea in sistemul de asigurari de sanatate ca furnizori de servicii medicale noi ne-am inteles foarte bine atat cu oamenii, cat si cu acesti colegi ai nostri, acum botezati de noi “altspecialisti”.
Totul, tot dispretul, toata ura, toata instigarea a pornit de la confuzia dintre venitul cabinetului si venitul medicului.
A intervenit aici tot ce este mai urat intr-un om : invidia si lacomia. Societatea ne respinge ca valori din cauza banilor incasati “degeaba”. Din nefericire, noi nu am reusit sa actionam unitar, pana si noi nu reusim sa strangem randurile, asa cum fac notarii, avocatii. Din interiorul nostru legile sunt incalcate in goana dupa capitatie.
Medicul care tine la demnitatea lui va falimenta usor-usor
Pentru ca exista lacomia PC. Daca am fi fost o forta am fi zis: “stati asa! noi nu suntem de vanzare, noi suntem medici, stim ce facem, suntem aceiasi ca pana acum, datorita noua traiesc oamenii care acum alearga spre alti medici!”.
Nu este un secret ca un chirurg sau un neurolog are responsabilitatile lui, dar se pare ca a devenit o enigma responsabilitatea noastra!
Cum putem sa schimbam?
Nu stiu, sincer: e prea tarziu!
Medicii de familie sunt vulnerabili prin ceea ce s-a facut din ei
Niste oameni cu o facultate de medicina absolvita-cu acordul lor tacit: oamenii care au creat baza de date a caselor, care si acum alearga cu dovezi ca asiguratul casei este asigurat etc. Care nu a scapat de mentalitatea comunista, de subordonat.
Ce s-ar putea face?
O miscare masiva de: STOP abuzurilor asupra mea si a dreptului de practica rezultat din calitatea mea de medic. Dar este utopie, deja castigul PC este ochiul dracului.
Ma gandeam ca se vrea oprirea spitalizarilor. Nu vor reusi sa opreasca tavalugul oamenilor. De ce oamenii prefera sa mearga “mai sus”? Din isterie! Din placerea de a fi investigati cat mai invaziv.
Cu oricate aparate se va arma un medic de familie…parca nu este ca la ALTUL!
Ajungem la analfabetism, invidie, manipulare. In fata acestora noi trebuie sa fim uniti, fermi, demni!
Cand vom striga in cor la ei si destul de tare sau nu vom striga, dar vom face pe tacute ce e de facut, adica punerea lor la punct, a tuturor, atunci vor bate in retragere. Cu spinarea moale, zambete, cadouri: oameni care nu fac decat sa elibereze acte impuse de pacienti. Pe mine asta chiar ma omoara!
Autor dr. Silva-Carmen Gane, medic primar de medicina familiei, comuna Calmatuiu, jud. Teleorman

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

RUGACIUNE PUTERNICA DE LA MUNTELE ATHOS

Avea bunica… Avea bunicu’…