Tara cea mai....Romania este cea mai ???



Care este cea mai primitoare ţară pentru turişti? Dar cea mai bogată? Unde sunt oamenii cei mai pesimişti şi care este ţara cu cel mai ridicat nivel al educaţiei? Care este ţara unde domneşte pacea ? Acestea sunt unele dintre întrebările la care au încercat să răspundă cercetătorii prin intermediul unor studii statistice.

Ţara cea mai pesimistă

În ciuda faptului că au alimente, vin şi peisaje care sunt invidiate de o lume întreagă, un nou studiu susţine că francezii sunt cei mai pesimişti de pe planetă.
Studiul anual realizat de institutul BVA-Gallup pentru cotidianul Le Parisien a studiat locuitorii din 51 de ţări de pe toate cele cinci continente pentru a măsura nivelul de optimism şi pesimism. Studiul a constatat că bogăţia are prea puţin de-a face cu fericirea generală, cele mai mohorâte persoane fiind găsite în Europa, în timp ce cele mai fericite au fost în mare parte din Africa şi Asia.

Cea mai curată ţară din lume

Islanda este cea mai curată ţară din lume. Potrivit cercetătorilor de la universităţile Yale şi Columbia, insula nordică este pe primul loc din 163 de ţări, pe baza indicelui de performanţă de mediu.
Cercetătorii au clasat ţările pe baza a 25 de indicatori, care includ calitatea apei şi a aerului, emisiile de gaze cu efect de seră şi impactul mediului asupra sănătăţii populaţiei. Scorul maxim era 100.
Sierra Leone ocupă ultimul loc al listei, cu un scor de 32. Statele Unite se află la mijlocul clasamentului cu 63,5. Islanda conduce detaşat topul, cu un scor de 93,5 datorită apei sale curate, unui număr impresionant de zone naturale protejate, un bun sistem naţional de îngrijire a sănătăţii şi sistemului său de energie geotermală ecologică.

Cea mai bună ţară pentru femei

The Economist a creat un index care arată ţările în care femeile sunt cel mai bine tratate. Studiul a fost realizat pe baza ratei de participare a forţei de muncă, diferenţa de salarizare, proporţia femeilor cu posturi de conducere, precum şi costurile de îngrijire a copilului în comparaţie cu salariile, printre alţi factori.
Noua Zeelandă se află pe primul loc, urmată de alte paradisuri pentru doamne cum ar fi Finlanda şi Suedia, care au înregistrat, de asemenea, un scor mare.
Ţările în care femeile au cele mai proaste condiţii de muncă sunt Coreea de Sud şi Japonia, în mare parte pentru că extrem de puţine femei se află în funcţii de conducere. SUA este aproximativ la mijlocul clasamentului.
Cu toate acestea, cele mai mari diferenţe de sex în ocuparea forţei de muncă s-au înregistrat în Ecuador şi Arabia Saudită.
Ţara unde domneşte pacea
Conceptul de pace este dificil de definit - şi chiar mai dificil de măsurat. Cu toate acestea, începând cu anul 2006, Indicele Global al Păcii a definit pacea ca"lipsa violenţei" şi a căutat să determine ce atribute culturale şi instituţii sunt asociate cu starea de pace.
Cel mai recent clasament, realizat în 2012, o are în fruntea listei pe Islanda ca fiind ţara cea mai paşnică, urmată de Danemarca şi Noua Zeelandă.
La celălalt capăt al clasamentului se află Somalia, urmată de Afganistan şi Sudan.

Ţara cu cel mai înalt grad de educaţie

Având la bază un studiu realizat de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), 24/7 Wall St a întocmit o listă cu top 10 ţări care au cel mai mare procent de locuitori cu studii superioare.
La topul clasamentului tronează Canada - singura naţiune din lume în care mai mult de jumătate din locuitorii săi îşi pot afişa cu mândrie o diplomă de facultate. În 2010, 51 % din populaţie a terminat studii superioare.
Pe locul doi s-a clasat Israelul, diferenţa dintre cele două state fiind de doar 5 procente. Peste 40% din cetăţenii din Japonia, SUA, Noua Zeelandă şi Coreea de Sud au studii superioare.

Ţara cea mai primitoare pentru turişti

Când călătoriţi, unele ţări pur si simplu nu te plac, sau cel puţin aşa pare. Un nou raport lansat în martie 2013 de Forumul Economic Mondial a făcut un clasament cu ţările cele mai susceptibile să rostogolească covorul roşu pentru călătorii în semn de bun-venit şi cele care le întorc spatele cu răceală.
Deci, care este ţara cea mai neprietenoasă din lume, potrivit statisticilor?
Bolivia a avut această sumbră onoare, înregistrând un scor de 4.1 din 7, pe o scară de la "foarte neprimitoare" (0) la "foarte primitoare" (7). Venezuela şi Federaţia Rusă era următoarele.
Atunci care sunt ţările care sunt cele mai primitoare pentru străini?
Prima în acest clasament este Islanda, urmată de Noua Zeelandă şi Maroc.

Ţara cea mai bogată din lume

Revista Forbes a publicat recent o listă cu cele mai bogate ţări din lume. În fruntea clasamentului „Top cele mai bogate 10 ţări din lume” din octombrie 2012, Qatarul a câştigat primul loc, urmat de Luxemburg. Qatar este o ţară bogată în petrol, cu o abundenţă de resurse naturale, cum ar fi gazele naturale.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

RUGACIUNE PUTERNICA DE LA MUNTELE ATHOS

Avea bunica… Avea bunicu’…