Esti fericit? Iata 15 obiceiuri care te ajuta sa nu mai fii!



In cautarea fericirii, de prea multe ori, ne punem singuri obstacole pe propriul drum. Elite Daily a enumerat 15 obiceiuri pe care oamenii le pot avea si care le ruineaza fericirea:

- Barfa. Daca sunteti fericit cu propria viata, de ce sa va ingrijoreze ceea ce se intampla la ceilalti? Singurul lucru pe care acest obicei il produce este sa va dea un aer jalnic si pizmas.

- Amestecul in problemele altora. Oamenii care nu se pot abtine sa interfereze cu treburile celorlalti o fac adeseori pentru ca sufera de un vid in existenta lor, pe care cauta sa-l umple in acest fel.


- Gandirea negativa. Unii isi petrec timpul plangandu-se de tot si de toti, in vreme ce altii, mai optimisti, vad intotdeauna jumatatea plina a paharului. Concentrarea asupra aspectelor pozitive ne permite sa ne simtim fericiti.


- Invidia. Oamenii fericiti nu se compara cu ceilalti, pentru ca ei sunt satisfacuti de ceea ce au si le face placere sa sarbatoreasca reusitele prietenilor.


- Cautarea aprobarii celorlalti. Oamenii fericiti nu au nevoie ca altii sa le reconfirme valoarea personala. Ei stiu ce valoreaza si nu se supun asteptarilor celorlalti, ceea ce le permite sa se concentreze asupra dezvoltarii personale.

- Razbunarea. In loc de a cauta razbunarea, oamenii fericiti incearca sa solutioneze problema si sa o uite. Cea mai buna razbunare este sa traiesti o viata buna.


- Resentimentele. Singurul lucru pe care il obtii din resentiment este cresterea propriei tristeti. Invatati sa evitati aceasta stransoare, in special pentru lucrurile pe care nu le puteti schimba si care apartin trecutului.


- Dorinta de a avea dreptate cu orice pret. Expuneti-va punctul de vedere in mod respectuos si ascultati-l pe cel al opinentilor. Discutand la nesfarsit in stradania de a-i convinge pe ceilalti nu faceti decat sa incercati a da o noua stralucire propriului ego. Incetati sa va impuneti punctul de vedere sau sa credeti ca stiti mai bine decat ceilalti.


- Crearea unor asteptari cu privire la altii. Una dintre cele mai mari provocari ale existentei este de a accepta oamenii asa cum sunt ei in realitate. Va veti simti mai linistit atunci cand veti intelege ca nu puteti schimba oamenii.


- Ignorarea problemelor personale. Doar oamenii nefericiti ignora problemele atunci cand ele survin. Din pacate, cu cat mai mult veti ignora o problema, cu atat ea va deveni mai importanta.


- Credinta ca fericirea este in alta parte. Adevarata fericire este aici si in noi. Doar dumneavoastra singur aveti puterea de a vedea lucrurile sub un unghi pozitiv. Nicio posesie materiala sau relatie umana nu poate sa va aduca fericirea daca nu sunteti deja multumit cu dumneavoastra insiva.


- Reflectia excesiva. Excesul de reflectie creeaza probleme plecand de la nimic si duce la dezacorduri intre persoane. Supra-analizarea situatiilor si evenimentelor nu produce decat stress si anxietate, si niciodata decizii rationale.


- Trairea in trecut. Trecutul este trecut si nu-l mai putem schimba in niciun fel. Doar in prezent si in viitor ne putem construi fericirea.


- Urmarea turmei. Oamenii fericiti au incredere in ei. Ei nu sunt urmaritori, ci mai degraba ghizi.


- Luarea lucrurilor in mod personal. Atunci cand o persoana va adreseaza un comentariu, este bine sa stiti cum sa va distantati, sa evitati o analiza excesiva a ceea ce el a spus si sa-l lasati sa-si explice punctul de vedere. Dumneavoastra decideti cum sa interpretati critica. Ganditi-va la ceea ce ati putea invata examinand lucrurile sub un unghi diferit, atunci cand considerati ca respectivele critici sunt constructive.





Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

RUGACIUNE PUTERNICA DE LA MUNTELE ATHOS

Avea bunica… Avea bunicu’…