Stafilococ auriu, infestare, tratament (variante)

Romania, crestere alarmanta a cazurilor de bacterii rezistente la antibiotice

Romania, crestere alarmanta a cazurilor de bacterii rezistente la antibiotice

O statistica recenta plaseaza Romania printre tarile europene in care numarul cazurilor de rezistenta a unor bacterii la antibiotice a crescut alarmant.

Romania este singura tara comunitara in care rezistenta satfilococului auriu la meticilina, singurul antibiotic care poate trata aceasta bacteri, s-a extins alarmant in ultimii doi ani, potrivit cifrelor prezentate de
European Center for Disease Control (ECDC), cu ocazia Zilei Europene a Informarii despre Antibiotice, desfasurata pe 18 noiembrie.

Romania sta prost si atunci cand vine vorba de imbolnabirea de rujeola, situandu-se, alaturi de Franta, Italia, Spania si Marea Britanie, printre tarile europene cu cele mai multe cazuri de imbolnavire.

In ceea ce priveste cazurile de rubeola, tara noastra si Polonia sunt cele in care s-au inregistrat cele mai multe cazuri de imbolnavire. mai mult

Sambata, 24 Noiembrie 2012, ora 17:06
13 comentarii
Infectiile cu stafilococi, invinse cu vitamina B3

Infectiile cu stafilococi, invinse cu vitamina B3

Vitamina B3 ar putea fi cea mai importanta arma in lupta cu stafilococii extrem de rezistenti, arata un studiu recent.

Aceasta poate fi folosita chiar si impotriva Stafilococului Auriu rezistent la Meticilina, extrem de periculos si de raspandit in spitale, aziluri, inchisori, in armata si printre atleti.

Expertii americani sunt cei care au descoperit ca Vitamina B3, cunoscuta si ca nicotinamida, creste capacitatea sistemului imunitar de a lupta cu stafilococii, se arata intr-un raport publicat de Journal of Clinical Investigation, citat de BBC.

Descoperirea ar putea duce la schimbari majore in tratamente, spun expertii.

Din pacate, insa, Vitamina B3 pe care o luam din alimentatie este ineficienta, din cauza dozei mici. In laborator s-au folosit doze imposibil de procurat doar din dieta.

Desi antiboticele pot face minuni, acestea pot face ca anumite bacterii, printre care si stafilococul auriu, sa devina rezistente. mai mult

Marti, 28 August 2012, ora 21:46
1 comentariu
Stafilococ auriu, in prajiturile unui cunoscut lant de cofetarii din Ploiesti si Campina

Stafilococ auriu, in prajiturile unui cunoscut lant de cofetarii din Ploiesti si Campina

Zeci de persoane, dintre care opt copii, au ajuns la spital dupa ce au consumat prajituri cu crema de la cofetariile Delice din Ploiesti si Campina. In sase cazuri a fost depistat stafilococul auriu.

"Au fost recoltate probe de la persoanele care s-au imbolnavit, iar in sase cazuri a fost depistat stafilococul auriu. Directia de Sanatate Publica a dispus suspendarea temporara a activitatii laboratorului pana la finalizarea anchetei", ne-a spus Dan Decebal, purtator de cuvant al DSP Prahova, arata Adevarul.

Laboratorul si patru cofetarii au fost inchise.

Desi pe rafturile unei cofetarii din centrul orasului Ploiesti nu se mai gaseste marfa deloc, administratorii companiei spun ca "nimic nu este adevarat".

Pe de alta parte, o clienta se plange ca a fost sunata de reprezentantii cofetariei si ca i s-a comunicat ca nu mai poate sa ii fie onorata comanda.

"Am fost sunata de la cofetarie pentru a-mi fi restituiti banii pentru tortul fetitei mele. Din pacate, este prea tarziu pentru a-mi fi onorata o comanda in alta parte", a declarat Emanuela Enache.mai mult

Luni, 23 Mai 2011, ora 20:21
1 comentariu
Mai bine de jumatate dintre testere din magazine sunt contaminate cu E. coli

Mai bine de jumatate dintre testere din magazine sunt contaminate cu E. coli

Testarea produselor cosmetice in magazinele de unde le cumparam este inevitabila daca vrem ca fardul procurat sa ni se potriveasca perfect si sa alegem exact nuanta pe care o dorim.

Cum de multe ori se intampla ca nuanta de pe ambalaj sa nu arate la fel pe fata ta, de multe ori alegi sa o verifici inainte de a cumpara produsul. Totusi, aceasta nu este cea mai sanatoasa alegere, intrucat s-a constatat ca majoritatea testerelor sunt contaminate, potrivit Glamour. Poti in acest mod contracta hepatita, herpes sau boli ale ochilor.

O analiza a cercetatorilor de la Universitatea Rowan a aratat ca mai bine de jumatate dintre testere sunt contaminate cu E.coli si stafilococul auriu, printre altele. Ce poti face pentru a micsora riscul la care te expui?

Cum procedezi pentru ca riscul sa fie minim

In cazul in care incerci fard de ochi, aplicatorul trebuie sa fie nou, de unica folosinta, iar stratul de deasupra al fardului trebuie curatat. De asemenea, este mai bine sa faci cumparaturi in timpul saptamanii, caci atunci nu este atat de multa lume in magazine, ceea ce inseamna mai putini factori de contaminare.

Nu incerca nimic ce vine ambalat intr-un recipient in care oamenii isi pot introduce lejer degetul pentru a lua produsul (creme, farduri lichide), caci asta inseamna ca intreaga substanta este deja plina de microbi, neavand posibilitatea de a curata doar stratul de la suprafata.

Este in regula sa aplici fond de ten si blush pe mana sau obraz, cel mai rau... mai mult

Miercuri, 04 Mai 2011, ora 09:58
Mierea, medicament si arma impotriva bacteriilor

Mierea, medicament si arma impotriva bacteriilor

Mierea este benefica pentru oameni, insa pentru organismele foarte mici ea inseamna o moarte dulce. Printre bacteriile care sunt atacate de miere se numara si stafilococul auriu, intalnit in spitale.

Mierea este folosita de foarte mult timp ca remediu, iar ea ar putea capata si o alta intrebuintare, scrie io9.com. Unele popoare o foloseau in trecut si pentru a-si imbalsama mortii.

Medicina moderna o foloseste si pentru proprietatile ei antibacteriene. Mecanismul prin care actioneaza este unul deosebit de interesant. In primul rand, mierea blocheaza bacteriile si nu le lasa sa se ataseze de tesuturi.

Ea reuseste sa ii interupa bacteriei accesul la un loc sigur de dezvoltare si la sursa de alimentare. Mierea actioneaza si destul de agresiv fata de bacterii. Ea le neutralizeaza mecanismul de aparare impotriva antibioticelor. Daca sunt lasate, bacteriile formeaza un strat care le ajuta sa se grupeze si sa alcatuiasca structuri complexe. Un exemplu este tartrul care se depune pe dinti.

Conform unui nou studiu, marele avantaj oferit de miere este acela de a oferi protectie impotriva formarii unor astfel de structuri de catre bacterii. In acest fel, antibioticele pot actiona mai eficient.

Mierea actioneaza nu numai impotriva unor bacterii des intalnite, ci si in cazul celor care se gasesc in spitale, stafilococul auriu fiind cel mai periculos. mai mult

Miercuri, 20 Aprilie 2011, ora 08:21
1 comentariu
Un sfert din carnea comercializata in SUA, contaminata cu bacterii periculoase

Un sfert din carnea comercializata in SUA, contaminata cu bacterii periculoase

Bacterii rezistente la antibiotice contamineaza 25% din carnea care se afla la vanzare in SUA, indiferent ca este vorba despre carne de vaca, pui, porc sau curcan, arata o analiza recenta.

Aproape jumatate dintre esantioanele de carne testate (47%) erau contaminate cu stafilococul auriu, se arata in analiza citata de AFP, publicata de Clinical Infectious Diseases. 52% din bacteriile gasite erau rezistente la cel putin trei clase de antibiotice, se mai arata in analiza.

Cel mai adesea, bacteriile sunt exterminate prin gatire, insa riscul de contaminare ramane prin manipularea carnii crude, care poate atinge diferite ustensile. Carnea indeajuns gatita reprezinta, de asemenea, un pericol, avertizeaza specialistii din cadrul Translational Genomics Research Institute, realizatorii studiului.

Anual, mai bine de 2 milioane de americani sunt infectati cu stafilococul auriu, iar cateva sute chiar mor. In pericol se afla copiii si batranii, dar si persoanele cu un sistem imunitar slab.

Mostrele de carne analizate au fost recoltate din 26 de magazine din 5 orase: Los Angeles (Chicago), Fort Lauderdale (Florida), Flagstaff (Arizona), dar si capitala, Washington. mai mult

Vineri, 15 Aprilie 2011, ora 20:27
1 comentariu
Sucul de merisor te scapa de infectiile cu stafilococul auriu

Sucul de merisor te scapa de infectiile cu stafilococul auriu

Daca pana acum se stia ca sucul de merisor este dusmanul declarat al infectiilor urinare, un studiu recent a aratat ca acesta este eficient si in cazul infectiilor cu stafilococul auriu.

Informatia a fost facuta publica la o conferinta recenta a American Chemical Society, ea fiind concluzia unui studiu realizat de Institutul Politehnic Worchester, din SUA. Tot tratamentul cu suc de merisor este eficient si in cazul contactarii bacteriei E.coli, relateaza EmaxHealth.

Stafilococul auriu si nu numai poate fi purtat si de persoanele sanatoase, in majoritatea cazurilor nemanifestandu-se cauzand doar infectii minore ale pielii. In unele cazuri insa, poate fi afectat sistemul circulator, plamanii, inima si tractul urinar.

Infectiile severe apar de obicei in cazul persoanelor cu un sistem imunitar slab, insa pot fi si exceptii. Acest tip de infectii sunt foarte greu de tratat din cauza faptului ca nu raspund la multe dintre antibiotice. mai mult

Joi, 02 Septembrie 2010, ora 19:35
3 comentarii
Antibioticele, responsabile de aparitia stafilococului auriu

Antibioticele, responsabile de aparitia stafilococului auriu

Administrarea antibioticelor in anii '60 ar fi dat nastere la una din cele mai comune tulpine a stafilococului auriu, releva un studiu recent.

O noua metoda genetica de urmarire a infectiei sugereaza ca bacteria s-a nascut in urma cu cinci decenii in Europa, tocmai cand antibioticele erau administrate pentru prima data, informeaza Daily Mail.

Oamenii de stiinta au folosit o tehnologie de cartografiere a ADN-ului pentru a compara inrudirea genetica dintre diversele bacterii colectate de la diversi pacienti.

Dupa ce au identificat diferentele din codul genetic al bacteriei, oamenii de stiinta au reusit sa identifice transmisia stafilococului auriu de pe un continent la altul si de la un pacient la altul.

In urma studiului, au conchis ca stafilococul auriu s-a nascut in Europa in anii '60, iar selectia naturala este responsabila de nasterea tulpinilor rezistente la antibiotic. mai mult

Luni, 25 Ianuarie 2010, ora 22:33
Schimb de stafilococi intre o pisica si o femeie

Schimb de stafilococi intre o pisica si o femeie

Cei care vor sa scape de infectiile provocate de stafilococi ar trebui sa-si indrepte atentia catre unul dintre membrii familiei, trecuti de obicei cu vederea: animalul de casa, anunta AP. O femeie din Germania s-a luptat in repetate randuri cu acelasi supermicrob rezistent la medicamente, stafilococul auriu, pana cand pisica ei a fost testata si tratata.

Este unul dintre putine cazuri care atesta transmiterea stafilococului auriu de la animal la om. Femeia, de altfel sanatoasa, avea furunculi si abcese pe tot spatele, a spus bacteriologul Andreas Sing. Medicii au descoperit ca si sotul si cei doi copii ai ei erau infestati.

"Cred ca femeia a infecatat pisica, iar pisica s-ar putea sa fi reinfecatat femeia", a spus dr. Sing.

De asemenea au existat si cazuri in care cainele a fost purtator de stafilococ auriu si chiar si cazuri in care fermierii au fost infestati de porci.

Doctorii avertizeaza ca stafilococul auriu este mult mai des intalnit la persoanele care au un sistem imunitar slabit si ii sfatuiesc pe oameni sa se spele pe maini dupa ce se joaca cu animalele lor. mai mult

Joi, 13 Martie 2008, ora 09:53
1 comentariu
Alte articole despre: femeiepisicastafilococauriu

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

RUGACIUNE PUTERNICA DE LA MUNTELE ATHOS

Avea bunica… Avea bunicu’…