7 ani in Tibet - Film online subtitrat - (de la Mihai cu multumiri)


Heinrich Harrer, un faimos alpinist austriac, este trimisul Germaniei Naziste, pentru a marca muntele Himalaya sub steag nazist. In munca si devotament, el isi lasa familia, renunta la nevasta si copilul ce va sa se nasca, si timp de sapte ani ii deplange pe amandoi, nevasta recasatorindu-se si copilul sau negandu-l in tot acest timp. In Tibet gaseste alinare in insasi Dalai Lama, caruia ii este profesor si mentor, dar si totodata infatisarea propriului sau copil pe care nu l-a putut avea aproape, la care pentru o misiune patata, a renuntat.

Un film despre o cultura, o civilizatie, un mod de a trai, despre cum un om de rand, un strain, un necunoscut este primit cu bratele deschise intr-o lume aparte!
Elementul de originalitate in acest film in da in mod sigur istoria, traditia si credinta ca mod suprem de ati trai viata!
Brad Pitt in rolul lui Heinrich Harrer este absolut fantastic, acest rol prevestind parca ascensiunea unui actor fenomenal. Un film de aventura insa si o veritabila drama istorica! Un film de nota 10!

Sa fii prieten cu Dalai Lama, si tu , un faimos / necunoscut in timp, cuceritor/ plin de farmec si arogant / autentic alpinist austriac " Heinrich Harrer" , o personalitate a propagandei naziste, in Austria anului 1939, ( interpretat magistral de Brad Pitt ) este un privilegiu de neuitat, o dovada a "Dragostei Supreme ce te inconjoara" dar care marcandu-te pe viata face din tine, un nimeni... un om ce l-a cunoscut pe Dalai Lama...celebru calugar budist, venerat de tibetani si nu numai. Ideea este magistrala a regizorului Jean-Jacques Annaud, de actualitate de credinta si mister. ideea este originala , scenografia deosebita, interpretarea uimitoare fac din acest film "o credinta" a carui cuvinte/ imagini sintetizeaza urmatoarele cuvinte ale liderului spiritual binecunoscut: "Nu-mi doresc decat sa-mi petrec restul vietii intr-o zona izolata, ca un animal care vrea sa-si linga ranile, sa meditez si mai adanc si, din cand in cand sa zambesc prietenilor si sa ii salut. Asta imi aduce pace mentala si progres spiritual, fiind parte a pregatirii mele pentru cealalta viata." 

Comentarii

  1. Din pacate nu va pot trimite emailul ce vi l-am scris pentru ca se pare ca aveti adresa de yahoo blocata. Bag seama ca s-ar putea sa va treaca astia ca spammer, avand legatura cu toate mailurile de spam pe care le primiti.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Lasati un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

Avea bunica… Avea bunicu’…

Istorta Romaniei in 16 episoade din « grotele Vaticanului »