Reteta Coca Cola de nota 10

Ingrediente:

Apa - 1900ml
Alcoolul - 40ml
Suc de lămâie - 190ml
Extract de vanilie - 2.6ml
Ulei de portocale - 0.ml
Ulei de lamaie - 0.125ml
Ulei de nucșoară - 0.05 ml
Ulei de coriandru - 0.002ml
Ulei de Neroli - 0.05 ml
Ulei de scortisoara - 0.05 ml
Cofeina - 0,6 g
Acid fosforic sau citric - 14g
Zahăr (granulat) - 2,400 g
Zahăr (caramelizate) - 400g
1) Primul pas este amestecul de arome "7X". Combină uleiurile cu alcoolul într-un recipient de sticlă, folosing o pipetă mică de sticlă, care picură 0.025ml pe picătură. În ceea ce privește alcoolul, aveți nevoie de etanol pur, însă şi o vodcă de bună calitate poate înlocui cu succes alcoolul.

2) Rolul alcoolului este de a emulsiona uleiurile, pentru a preveni separarea acestora în apă. Mixaţi amestecul de uleiuri şi alcool până când bulele de ulei sunt foarte puţin vizibile + puteţi folosi un blender. 

3) Se amestecă apă și zahăr solid într-o tigaie la foc mediu. După ce se caramelizează, adăugați-l în apă, pentru a da culoarea specifică Coca Cola.

4) Adauga extract de vanilie, apoi cofeina, apoi sucul de lămâie şi acidul, cu care trebuie să aveţi foarte mare grijă. Apoi, adăugaţi primul amestec, 7X şi amestecaţi bine, pentru a încorpora bine toate uleiurile. 

5) După ce aţi pus totul, îl îmbuteliaţi și îl lăsați să se răcească, proces care îl va face mai gros, ca un sirop. Daca vrei o culoare mai inchisa la Cola dvs., atunci puteți fie să adăugați mai multe caramel fie puteți adăuga un colorant artificial.

6) Puneţi apă minerală şi beţi - puneţi de cinci ori mai multă apă minerală de cât sirop şi gata, dar gustaţi pe toate etapele amestecului.
Reţeta Open Cola
OpenCola este un brand de cola open source, pentru care instrucţiunile de fabricare sunt disponibile şi a cărei reţetă poate fi modificată de oricine. 
Echipamentul necesar pentru Open Cola este aceeași ca și pentru Pemberton cola, iar uleiurile sunt în mare parte la fel. Cu toate acestea, există o serie de diferențe esențiale între cele două reţete - aici se folosesc coloranți artificiali în loc de caramel, iar liantul pentru uleiurile esenţiale este guma arabică , în loc de alcool. Acest lucru are avantajul de a face Open Cola potrivit pentru cei care nu pot bea alcool din motive de sănătate sau religioase.Cel mai imortant, trebuie să vă asiguraţi că folosiţi o gumă arabică de bună calitate.Ingrediente:Apa - 2000mlColorant caramel - 1 lingurițăOrange ulei - 0.35mlUlei de lămâie - 0,1 mlUlei de nucșoară - 0,1 mlUlei de Cassia - 0.15mlUlei de coriandru - 0.125mlUlei de Neroli - 0.025mlVar - 0.0275mlLavanda - 0.025mlGumă arabică - 1:10 lingurițăZahăr (granulat) - 2.000 gCitric sau acidul fosforic - 17.5gCafeina - 0.15g
 1) Se adaugă uleiurile împreună într-un recipient de sticlă, pentru că altfel guma arabică va lipi de plastic. Adaugaţi guma arabică cu câteva picături de apă și amestecaţi energic

2) Se pune şi acidul în amestecul obţinut.

3) Se amestecă zahărul în apă la foc mediu, în care puteţi adăuga şi cofeină, dacă doriţi.

4) Adăugați amestecul de acid şi uleiuri cu zahărul cu mare atenţie, pentru a nu vă stropi cu amestecul cu acid.

5) Adaugaţi colorant caramel și se amestecaţi totul.

6) Puneţi în sticle la răcit şi apoi adăugaţi de cinci ori mai multă apă minerală, la fel ca la reţeta Pemberton şi gata! Aveţi Open Cola, a cărei reţetă este oferită sub licenţa GNU. 
 
 
 


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

RUGACIUNE PUTERNICA DE LA MUNTELE ATHOS

Avea bunica… Avea bunicu’…