Mare clarvazator - WOLF MESS stie viitorul!!

  Misterele unui mare clarvazator

Wolf Messing a fost una dintre cele mai enigmatice personalitati ale secolului XX. El a prezis cu exactitate moartea lui Hitler, infrangerea Germaniei naziste si victoria URSS-ului in cel de-al doilea razboi mondial. Previziunile sale uluitoare au creat in jurul lui o aura mistica, care inspaimanta si totodata fascina. Prin puterea sa fenomenala de sugestie si control al mintii, el a reusit sa scape de lagarele mortii hitleriste si de gulagurile sovietice. Desi capacitatile sale uimitoare au fost studiate de savanti din intreaga lume, Wolf Messing a ramas o enigma, un om-legenda, cunoscut astazi ca cel mai renumit hipnotizator si cel mai bun telepat din istoria omenirii. Toate documentele care i-au apartinut se afla astazi in arhiva FSB si poate ca intr-o buna zi vor fi desecretizate 
Eu sunt Wolf Messing! Moscova, noiembrie 1940. Ora 9.50 dimineata. Prin poarta maiestuoasa a cetatii Kremlinului, strajuita de ofiteri inarmati, paseste ferm un barbat scund, cu o infatisare modesta, chiar cenusie, insa cu o privire patrunzatoare, ce trada o fire puternica. În mod uluitor, trece pe langa garzi fara sa fie intrebat absolut nimic, si patrunde dincolo de zidurile groase de caramida rosie. Coridoarele intortocheate ale palatului sunt intesate de soldati cu arma la picior. Individul necunoscut trece pe langa ei, ca si cum nimeni nu l-ar ob­serva. Face la stanga, apoi la dreapta, urca scarile si in cateva minute ajunge la etajul superior, acolo unde, in capatul culoa­rului, se afla cabinetul tovarasului Iosif Vi­sarionovici Stalin, conducatorul su­prem al Uniunii Sovietice. Ajungand la usa biroului, se opreste in dreptul ofite­ru­lui de serviciu. Acesta tasneste in picioare in pozitie de drepti si il saluta solemn pe necunoscut, de parca ar fi fost o persoana extrem de importanta. 
Barbatul apasa manerul masiv, de bronz,deschide usa dubla si intra dezinvolt in cabinetul celui mai temut om din Uniunea Sovietica. Din spatele biroului, Stalin ridica privirea si intreaba cu o voce ce vadeste uimire totala: "Incredibil! Cum ai reusit sa treci de toate garzile si sa ajungi pana aici?" "E foarte simplu, tovarase Stalin! Le-am inoculat in minte tuturor ca eu sunt Lavrenti Beria, seful aparatului politie­nesc!", a raspuns zambind barbatul. 
Individul necunoscut care izbutise sa strapunga in doar cateva minute toate filtrele de control ale celei mai bine pazite fortarete ale Moscovei nu era nimeni altul decat Wolf Messing, celebrul clarvazator. Cu cateva zile inainte, avusese o intrevedere cu Iosif Stalin care, neincrezator in puterile sale extrasenzoriale, l-a supus unui test: sa patrunda fara documente in Kremlin si sa se prezinte in cabinetul sau, fix la orele 10 ale diminetii. Desi o asemenea tentativa era echivalenta cu sinuci­derea, Messing accepta imediat provocarea, raspunzand cu nonsalanta: "Am sa execut ordinul dumneavoastra si am sa va demonstrez ca pot penetra intregul sistem de aparare al Kremlinului! Pentru ca eu sunt Wolf Messing!". 
Dar cine era Wolf Messing, acest personaj misterios si cum ajunsese el sa se intalneasca personal cu insusi temutul Stalin?

Copilul-minune

Povestea incepe in septembrie 1899, in Polonia, in orasul Góra Kalwaria, care la vremea aceea facea parte din Imperiul Rus. În familia negustorului evreu Messing se nascu un baietel ce de la prima vedere le paru tuturor foarte ciudat: cu ochii mari, de culoarea taciunelui, cu parul negru, neobisnuit de des pentru un nou-nascut. Tocmai de aceea primi numele de Wolf, cuvant care in limba germana inseamna "lup". La varsta de patru ani, baietelul a inceput sa sufere de som­nambu­lism, o tulburare neurologica care atunci se considera ca fiind provocata de fazele lunii. Fusese adesea surprins de familie stand in somn la fereastra si privind luna. Într-o buna zi, le povesti parintilor ca astrul ceresc este locuit de niste fiinte stranii care ii vorbesc. "Mi-au spus ca eu nu sunt ca toti ceilalti. Ca in mine este ascunsa o putere incredibila si ca ei toti, locuitorii cerului, ma vor ajuta sa o scot la iveala". Auzind grozaviile pe care le indruga baiatul, tatal lui Wolf s-a gandit ca cea mai buna solutie este sa il dea la scoala religioasa.
De boala noctambulismului, Wolf a fost vindecat printr-un leac simplu, babesc. Parintii i-au asezat langa pat un lighean cu apa, astfel incat, atunci cand se ridica, trebuia sa paseasca in apa rece care-l trezea pe data. Înca din primii ani de scoala, Wolf dovedi ca are o memorie exceptionala, invatand cu rapiditate texte complexe din Talmud. Întreaga familie il vedea deja ca pe un viitor rabin. Însa invatatura religioasa nu era deloc pe placul copilului si, intr-o buna zi, se hotari sa fuga de la seminar. 
Avand in buzunar doar cateva monede, Wolf se indrepta catre statia de cale ferata si se urca in primul tren care-i iesi in cale. Nu voia decat sa doarma putin dupa drumul lung si obositor pe care-l parcursese pana la gara. Se ascunse sub o bancheta si adormi pe data. Acesta a fost momentul decisiv care i-a marcat intreaga existenta. Aici, in vagonul trenului ce se indrepta catre Berlin, i-a fost dat lui Wolf sa descopere pentru pri­ma data puterea sa incredibila de sugestie, capacitatea de a in­duce anumite ganduri oame­nilor. Con­trolorul de bilete il vazu ghemuit sub bancheta si ii ceru biletul. Speriat, baiatul se uita in jurul sau si, zarind o hartie aruncata pe jos, i-o intinse controlorului spunand in gand: "Acesta e biletul meu!". Conductorul lua hartiuta, o suci intre palme, o composta si i-o inapoie ca pe un adevarat bilet: "Ce cauti sub bancheta daca ai tichet? Sunt locuri destule. În doua ore vom fi la Berlin !". 
Asa ajunse Wolf in capitala Germaniei, singur si fara nici un ajutor de nicaieri. Urmara zile grele, de foame cum­plita. Singura modalitate de a scoate cativa banuti era sa vacsuiasca pantofii trecatorilor, insa castigul era atat de mic, incat Wolf era mereu lihnit de foame. Pana in­tr-o zi, cand trupul sau firav ceda si pustiul se prabusi pe caldaram. Gasit de politai si considerat mort, este dus la morga. Dupa trei zile, din intamplare, un student descopera ca baiatului inca ii bate inima. Readus in simtiri, incepu sa strige: "De ce sa ma duceti la politie sau la casa de copii?". Profesorul Abel, un renumit neurolog care fusese chemat de urgenta pentru a vedea ciudatul caz, il privi naucit si il intreba: "De ce ai spus asta?". "Pentru ca asta ati gandit chiar acum cateva minute", replica baiatul. Dupa cateva zile, profesorul Abel constata cu si mai multa uluire ca Wolf, in ciuda fap­tului ca suferise de o anemie foarte pu­ter­nica, era capabil sa-si regenereze singur organis­mul, prin proprie vointa. 
Neu­rologul ger­man a realizat rapid ca baiatul detine capa­citati extrasenzoriale fantastice. Şi astfel, Wolf a ajuns sa fie cunoscut in spital sub numele de "copilul minune".


În vizita la Einstein si Freud

Sub indrumarea si atenta supervizare a profesorului Abel si a altor specialisti neu­ro­logi si psihiatri, Wolf a inceput sa-si des­copere si apoi sa-si exerseze abilitatile sale unice. Treptat, si-a constientizat capacitatea de a controla oamenii la nivel mental si a invatat sa desluseasca din "corul de voci" care-i rasuna in subconstient exact acea vo­ce pe care trebuia sa o capteze si sa o indi­vi­­dua­lizeze. Dupa cativa ani de experi­men­te si exercitii, baiatul reusea sa se introduca in stare de catalepsie si isi putea suprima com­plet orice durere. Atunci hotari impre­una cu profesorul Abel ca este pregatit sa se faca cunoscut marelui public. Şi astfel, tanarul Wolf, in varsta de 16 ani, s-a angajat la circul de stat din Berlin , unde avea pro­priul sau numar de iluzionism. În prima parte a reprezentatiei, Wolf uluia spectatorii mergand descult pe sabii si infigandu-si ace in trup, fara ca macar o picatura de sange sa-i curga. Iar in a doua parte, realiza de­monstratii de hipnoza si telepatie: citea gan­durile celor aflati in sala, "sterpelea" din buzunarele spectatorilor diverse obiec­te, fara sa paraseasca scena, sau transmitea la nivel mental di­ver­se comenzi subiectilor. "Nu este vorba despre citirea gandurilor ci, mai corect spus, citirea muschilor. Cand un om se gandeste intens la ceva anume, celulele ner­voase din creier transmit impulsuri catre toti muschii din organism. Aceasta actiune nu este vizibila ochiului neinitiat, eu insa o captez imediat si o preiau sub con­trol. Şi astfel, transmit cu usurinta subiectului co­menzi la nivel subconstient, fara sa avem un contact direct", explica cativa ani mai tarziu Wolf Messing.

Experimentele sale psihologice neobisnuite deveni­sera atat de cunoscute, incat mii de oameni se buluceau sa prinda un loc la reprezentatiile care se desfasurau pe intreg teritoriul Germaniei. Tanarul era cap de afis cu show-ul sau intitulat "Experientele psihologice ale lui Wolf Messing". Curand, faima lui s-a raspandit in intreaga Europa, si insusi Albert Einstein isi exprima dorinta arzatoare de a-l cunoaste pe tanarul medium. Afland ca este in turneu in Austria, celebrul fizician il invita pe Messing in vizita. În casa acestuia, Wolf il intalneste si pe Sigmund Freud, marele neuropsihiatru care, de indata, ii propune sa realizeze impreuna un experiment. Prin telepatie, Freud ii sugereaza tanarului Wolf sa se duca in cealalta camera, sa aduca de pe birou o vioara, sa i-o inmaneze fizicianului si, la nivel mental, sa-i transmita acestuia rugamintea de a le inter­preta o bucata muzicala. Wolf a trecut cu succes testul psihiatrului care, incantat peste masura, ii propune un al doilea experiment. 
De data aceasta, Messing trebuia sa ia de pe masa de toaleta o penseta si sa-i smulga fizi­cianului trei fire de par din faimoasa mustata luxu­rianta. Usor stanjenit, Wolf a luat cu doua degete pen­se­ta, s-a indreptat catre savant si, scuzandu-se, i-a ex­plicat ce este obligat sa faca. Einstein a zambit si a acceptat jocul. 
Astfel s-a ales tanarul Messing cu doi prieteni ce­lebri in intreaga lume. Se pare ca tanarul telepat a locuit timp de cateva luni in casa lui Freud, unde parintele psihanalizei l-a ajutat sa isi largeasca si mai mult orizonturile, instruindu-l in domeniul hipnozei si auto-hipnozei. 


Prins intre Hitler si Stalin

Ani la rand, a calatorit in intreaga lume, oferind reprezentatii senzationale in intreaga Europa, in cele doua Americi, in India si in Japonia. Ajungand cu turneul in Riga, capitala actualei Letonii, Wolf Mes­sing a realizat in fata a mii de spectatori un experiment unic, complet inedit: a condus o masina pe bulevardul principal al orasului, legat la ochi. În dreapta lui, soferul ii dicta la nivel mental manevrele pe care trebuia sa le execute. Messing nu sofase niciodata in viata lui si acest experiment, desi indeplinit cu succes, in aplauzele multimii, nu s-a mai repetat vreodata.
În 1937, in timpul unei reprezentatii din Varsovia, Messing a indraznit sa rosteasca o predictie care avea sa ii schimbe traiectoria vietii si a stralucitei sale carie­re. În fata a mii de oameni, a prezis data exacta a mortii lui Adolf Hitler, pe atunci cancelar al Germa­niei, care deja pregatea politica de declansare a celui de-al doilea razboi mondial. A doua zi, toate marile coti­diene poloneze titrau cu litere mari pe prima pagina "Un prooroc evreu prevesteste data de 30 aprilie 1945 ca fiind ziua mortii lui Hitler!". Fireste ca aceas­ta stire a ajuns de indata la urechile conduca­torului nazist si Führer-ul a oferit o recompensa de 200 de mii de marci, o suma fabuloasa, celui care ii va aduce "ca­pul" profetului.

În anii sai sovietici


Cand trupele germane au invadat Polonia, impo­tri­va lui Wolf Messing s-a declansat o adevarata vana­toare. Constientizand pericolul, vestitul medium s-a ascuns luni in sir in beciul casei unui negustor din Varsovia, pana intr-o zi, cand inevitabilul s-a produs. Messing a fost descoperit, arestat si batut cu cruzime, pana si-a pierdut cunostinta. Revenindu-si in simtiri abia in celula intunecoasa din subsolul Ministerului de Interne din Varsovia, Messing si-a adunat toate fortele si, prin puterea mintii, a transmis gardienilor aflati dincolo de zidurile reci ale carcerei in care fusese aruncat, ca toti sa se adune acolo. Întai au sosit gardienii si, dupa cateva minute, in fuga, a venit chiar ofiterul de serviciu. Lui Messing nu i-a mai ramas nimic de facut decat sa treaca pe langa ei fara pro­ble­me, sa zavorasca usa grea de fier si sa paraseasca cla­direa. 
În anii aceia cumpliti, pe intreg teritoriul Poloniei, evreii erau arestati si siliti sa traiasca in ghetouri. Cei care reuseau sa scape fugeau peste granita, cu pre­cadere in Uniunea Sovietica, in speranta unei vieti mai tihnite. Astfel, desi ideea nu il incanta, Messing decide ca noua sa destinatie trebuie sa fie imensa tara de la rasarit. Desi nu vorbea limba rusa si nu cunostea pe nimeni, Wolf Messing este primit in trupa unor artisti care ofereau re­pre­zentatii in regiunea Brest, din sud-vestul Belaru­siei. Şi iata ca, inca o data, darul sau unic, neobisnuit, avea sa ii salveze viata. În timpul unui spectacol oferit in Minsk, pe sce­na, langa Messing, si-au facut apa­ritia cativa agenti NKVD (politia secreta sovietica) care, cerandu-si scuze publi­cu­lui, l-au "sal­tat" pe telepat. A fost dus direct in fata te­ri­bilului Sta­lin, care deja auzise despre puterile feno­menale ale clar­va­zatorului. Pentru a-i verifica capa­citatile, Stalin i-a ordonat sa patrunda in trezoreria de stat si sa obtina o suma uriasa, o suta de mii de ruble, fara niciun document la mana, ajutandu-se doar de puterea mintii. Chiar sub ochii agentilor secreti, Messing a intrat in cladirea Bancii Centrale, s-a indrep­tat catre casierie si, intinzandu-i functio­narului o simpla pagina goala dintr-un caiet dictando, si-a deschis servieta in asteptarea bancnotelor. Casierul a cerce­tat simpla bu­cata de hartie, apoi a deschis seiful si a nu­ma­rat o suta de mii de ruble. Pentru telepat, experimentul s-a dovedit a fi floare la ure­che.
Desi in Rusia, in acea perioada, hip­no­za, telepatia sau alte asemenea "trucuri ilu­zioniste" erau considerate sarla­tanii si, ca atare, complet interzise, Stalin i-a permis lui Wolf Messing sa ofere reprezentatii pe intreg teritoriul Uniunii Sovietice.

În 1943, in timpul unui spectacol sus­tinut in No­vosibirsk, Messing a fost intrebat cand se va sfarsi razboiul. Fara sa stea pe ganduri, clarva­za­torul a raspuns cu voce grava: "Vad tancuri cu insem­nele Armatei Rosii defiland pe strazile Ber­linului. 8 mai 1945".

Testamentul lui Messing

Singura persoana pe care Messing a acceptat-o in preajma sa si careia i-a dezvaluit o parte din tehnicile experimentelor sale psihologice este Olga Migunova, astazi presedinta Academiei de Hipnoza de la Mos­cova, psihoterapeut si doctor in stiinte neuropsi­ho­lo­gice. Cu celebrul telepat, Olga Migunova s-a intalnit in 1966, in orasul Gelendjik din regiunea Krasnodar . "Aveam 17 ani, venisem impreuna cu mama sa asis­tam la una dintre conferintele profesorului Messing. Îmi amintesc perfect acea zi, de parca ar fi fost ieri. Sala era arhiplina. Pe scena, in aplauzele a sute de oameni, a aparut Wolf Messing. S-a oprit pentru ca­teva clipe si s-a uitat in sala, cautand parca pe cineva. S-a indreptat direct catre randul unde stateam si s-a oprit in dreptul mamei. S-a aplecat si i-a spus: «Va rog sa o scoateti pe fiica dumneavoastra din sala. Ol­ga imi perturba experimentele. Asteptati-ma dupa re­prezentatie». Ardeam de nerabdare sa il urmaresc pe acel personaj fascinant, dar m-am supus vointei lui si am iesit din
sala plangand. Biata mama nu stia cum sa ma impace. Dar nu am ple­cat acasa si, dupa doua ore, profesorul Messing a venit la noi si i-a spus mamei: «Olga trebuie sa mearga cu mine la Moscova. Locul ei este ala­turi de mine, pe scena. Fiica dumneavoastra detine capa­ci­tati fenomenale»".

Astfel a ajuns Olga asis­ten­ta si eleva lui Wolf Mes­sing. Şi, intr-o buna zi, ma­estrul i-a destainuit un secret: starea letargica in care ca­zuse in copilarie fusese pri­ma sa calatorie in lumea de dincolo. Se pare ca Wolf Messing trecuse de zeci de ori pragul lumii celor fara viata, in incercarea de a deslusi taina mortii. "Pastrez cu sfintenie pana astazi aceas­ta hartie pe care pro­fe­sorul mi-a inmanat-o intr-o zi", povesteste Olga Migu­no­va. "Am in­vatat pe de rost toate liniile si formele ciu­date care au fost desenate de mana maestrului. Cand mi-a dat hartia avea o stralucire calda in ochi. Am stiut ca este un mesaj important, dar nu am reusit nici pana astazi sa il descifrez. Cred ca este un mesaj codat des­pre faptul ca omul poate exista in am­bele dimen­siuni: a vietii si a mortii".
În ultimii ani ai vietii, Wolf Messing s-a inchis tot mai mult in el. Reprezentatiile erau tot mai spo­radice si mai scurte.
Mormantul de la Moscova al lui Messing si al sotiei sale Aida 
Decesul sotiei sale, Aida, alaturi de care tra­ise zeci de ani, l-a daramat com­plet. Îl chi­nuia cumplit ideea ca el, Wolf Messing, cel care ajutase mii de oameni, desi prevazuse cu exac­ti­tate ziua si ora mortii iubitei sale sotii, cu toate abilitatile sale feno­menale, nu fusese capabil sa o sal­veze. "Omul nu ar trebui sa isi afle ni­cio­data viitorul. O asemenea cu­noastere i-ar putea fi fatala", spusese candva celebrul tele­pat.

Wolf Messing a murit in ziua de 8 noiembrie 1974. Cu doua zile mai devreme, bolnav fiind si urmand sa fie operat, inainte de a pleca la spital, s-a oprit in dreptul portretului sau de pe birou si a spus: "Ei, gata Wolf, povestea s-a sfarsit! De acum nu te mai intorci!




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

RUGACIUNE PUTERNICA DE LA MUNTELE ATHOS

Avea bunica… Avea bunicu’…