USL se pregăteşte să piardă alegerile



Adrian Năstase, despre detaşările lui Kovesi şi Morar: USL se pregăteşte să piardă alegerile?

În opinia lui Năstase, care consideră că în perspectiva alegerilor din decembrie, miza s-a deplasat spre zona parchetelor, mutarea lui Daniel Morar la Parchetul General creează premisele tergiversării noilor numiri până în ianuarie 2013, când preşedintele Traian Băsescu va fi desemnat deja un alt premier.

Fostul lider PSD Adrian Năstase critică lipsa de reacţie a USL faţă de, spune el,  "maşinaţiunile" de la Parchetul General şi Direcţia Naţională Anticorupţie.
Năstase compară detaşarea fostului procuror general Laura Codruţa Kovesi la Bruxelles şi transferul lui Daniel Morar de la DNA la Parchetul General cu "operaţiunea" de introducere a cvorumului la referendum.
În acest context, Adrian Năstase se întreabă într-o postare pe blogul personal dacă USL se pregăteşte să piardă alegerile parlamentare.
"Se pregăteşte USL să piardă alegerile parlamentare? Sper ca această întrebare să nu-i supere prea tare pe colegii mei. Cred însă că anumite greşeli din trecut nu trebuie repetate?", scrie Năstase.
El aduce astfel în discuţie două dintre greşelile tactice ale fostului lider PSD, Mircea Geoană, care în 2008 a decis formarea unui Guvern alături de PDL şi apoi, un an mai târziu, ieşirea de la guvernare.
"După alegerile parlamentare din 2008, Mircea Geoană, deşi „bătuse palma”, cu o seară înainte, cu Călin Popescu Tăriceanu a luat decizia de a forma guvernul cu PDL, sub comanda lui Băsescu şi a lui Boc, obţinând, e adevărat, pentru el, preşedinţia Senatului. Înainte de alegerile prezidenţiale din 2009, Geoană a decis – la fel de ne-inspirat dar pentru a-şi mări şansele de candidat – ieşirea de la guvernare. „Ocazia” a oferit-o disputa pe postul de la interne în condiţiile în care miza pentru Băsescu a constituit-o acest post, deţinut de Dan Nica, în locul căruia a fost pus, în final, Vasile Blaga", scrie fostul premier.
Avertimentul lui Năstase: Nici americanii şi nici occidentalii nu discută cu cei care pierd, ci cu cei care câştigă
În opinia lui Năstase, care consideră că în perspectiva alegerilor din decembrie, miza s-a deplasat spre zona parchetelor, mutarea lui Daniel Morar la Parchetul General creează premisele tergiversării noilor numiri până în ianuarie 2013, când preşedintele Traian Băsescu va fi desemnat deja un alt premier.
"Chiar dacă Daniel Morar a avut până acum 4 mandate (din care două constituţionale), el a fost mutat, să conducă „interimar”, (adică până la alegeri), Parchetul General, iar adjuncţii săi au fost lăsaţi să conducă, în acelaşi interval, DNA-ul, în timp ce CSM-ul va trage de timp cu avizele pentru propunerile ce vor fi făcute de ministrul justiţiei. În felul acesta, se va împlini „proorocirea” făcută de cei doi miniştri „independenţi” ai justiţiei – Cătălin Predoiu şi Monica Macovei, în sensul că desemnarea noilor procurori şefi se va face în ianuarie 2013, probabil după ce Băsescu îşi va fi făcut, din nou, numărul cu desemnarea primului ministru", spune Năstase.
"În ţara asta chiar nu mai există alţi doi procurori care să fie desemnaţi, într-un mod serios şi responsabil la conducerea parchetelor – poate chiar dintre cei peste 1500 de procurori numiţi, prin decret, de către Băsescu în ultimii 8 ani? De asemenea, cei de la Bruxelles nu pot să-şi mai facă şi alţi prieteni – procurori în Româina, ca să evităm tot circul ăsta cu „rotirile” celor doi? În fine, în condiţiile acestor maşinaţiuni, asemănătoare operaţiunii de introducere a cvorumului la referendum, USL-ul nu are nici o reacţie?", îşi încheie postarea Adrian Năstase, avertizându-şi colegii că  "nici americanii şi nici occidentalii nu discută cu cei care pierd, ci cu cei care câştigă".

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

RUGACIUNE PUTERNICA DE LA MUNTELE ATHOS

Avea bunica… Avea bunicu’…