Ponta si Basescu vor COABITA CU DRAG



”National” prezinta in exclusivitate concluziile unei reuniuni care a avut loc zilele trecute la Cornu si in care au fost stabiliti principalii pasi pe care trebuie sa-i faca Victor 
Ponta si TraianBasescu.
statiunea cornu
 inromaniainfo.jpeg 300x136 Ce s a decis la intalnirea secreta de la Cornu Fie ca le place, fie ca nu, premierul Ponta si presedintele Basescu sunt ”condamnati” sa coabiteze. Aceasta este sarcina pe care cei doi demnitari au primit-o saptamana trecuta din afara.
ponta za oan 300x292 Ce s a decis la intalnirea secreta de la Cornu
Victor Ponta trebuie sa propuna si sa sustina modificarea
Constitutiei
Mesajul a fost transmis in cadrul unei intalniri care s-a desfasurat la Cornu si la care au participat figuri importante din zona politica si economica. Tot de aici, premierul si presedintele s-au ales cu o serie de indicatii pretioase.
Misiunea lui Ponta – noua Constitutie
TRAIAN BASESCU FANE za oan 300x249 Ce s a decis la intalnirea secreta de la Cornu
Traian Basescu a primit sarcina sa-l nominalizeze din nou pe Ponta premier
Conform “Planului de la Cornu”, principala misiune a sefului Executivului va fi sa propuna modificarea Constitutiei si sa se asigure ca aceasta se va face cat mai rapid.
MUGUR ISARESCU FANE 1 300x235 Ce s a decis la intalnirea secreta de la Cornu
Mugur Isarescu este prezidentiabilul agreat de Occident
Noul proiect al legii fundamentale trebuie sa cuprinda trecerea la sistemul unicameral, reducerea numarului de parlamentari, limitarea reglementarii prin ordonante de urgenta, eliminarea privilegiilor demnitarilor care comit fapte penale etc. Aceste prevederi urmaresc in principal desemnarea unui corp parlamentar de calitate. De departe insa, cea mai importanta schimbare se refera la transformarea Romaniei din republica semi-prezidentiala in republica parlamentara. Ceea ce implica automat ca, in 2014, presedintele, care va avea atributii doar in plan extern, al armatei si al gestionarii relatiilor cu NATO, sa fi ales de Parlament. Daca isi va asuma aceste obiective, Victor Ponta isi va putea pastra functia de premier si dupa alegerile din decembrie.
Ce trebuie sa faca Basescu
In cazul presedintelui Traian Basescu, sarcina acestuia este mai usoara. Concret, daca vrea sa-si incheie mandatul, seful statului trebuie sa nu intervina in activitatea Guvernului, sa fie mai ponderat in declaratii, sa nu-si mai hartuiasca adversarii si sa se concentreze mai mult pe relatiile externe. De asemenea, Basescu trebuie sa respecte intelegerea si sa dea sefia Guvernului tot pe mana lui Victor Ponta.
Din 2014, Isarescu ales de Parlament la Cotroceni
Ca sa nu aiba surprize, liderii occidentali au mai pus o conditie: Mugur Isarescu presedinte. Chiar daca va fi ales de Parlament si nu prin vot direct, actualul guvernator al BNR reprezinta, in viziunea strainilor, garantia ca in Romania nu vor exista nici derapaje politice, nici economice. Mai mult, surse participante la intalnirea de la Cornu ne-au precizat ca toti participantii au fost de acord ca prezenta lui Isarescu la Cotroceni va incuraja investitorii si va reusi sa aduca Romania pe linia de plutire si in ceea ce priveste absorbtia de fonduri europene.
Urmareste editia de maine a ziarului „National” si afla, in exclusivitate, ce mai prevede “Planul de la Cornu” pentru viitorul politic al Romaniei!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

RUGACIUNE PUTERNICA DE LA MUNTELE ATHOS

Avea bunica… Avea bunicu’…