Mihaela Ursuleasa canta la pian IN CERURI



Mihaela Ursuleasa, una dintre pianistele extrem de talentate ale Romaniei, a decedat la varsta de 33 de ani, anunta ArtsJournal.com.

Anuntul a fost dat initial Facebook de catre Paavo Jarvi, un artist care colabora cu pianista romanca, iar apoi a fost preluat de catre presa internationala.
Conform ArtsJournal, Mihaela Ursuleasa ar fi trebuit sa cante miercuri in Bucuresti si sambata la Berlin.
"ERA CA BEETHOVEN"

In martie 2006, fata nascuta dintr-o familie de artisti, cu tatal jazzist si mama solista din Moldova, era comparata in publicatia San Francisco Chronicle cu un Beethoven al zilelor noastre.
Mihaela s-a nascut in Brasov, in anul 1978, a inceput sa cante inca de mica si de la varsta de 9 ani devenea unul dintre putinii copii care pot canta toata muzica marelui Beethoven.
Mutata din Romania la Viena, Mihaela a castigat in 1995 competitia Clara Haskil, pentru vivacitate si tehnica, devenind imediat o atractie pentru toti iubitorii pianului.
Talentul sau a fost imediat recunoscut in lumea larga. Mihaela a fost chemata sa cante in Amsterdam, Koln, la Viena, in Zurich si chiar si in celebrul Carnegie Hall din new York.
Primul ei album solo a fost lansat in 2010, "Piano & Forte", primind premiul ECHO Klassik pentru cea mai buna inregistrare solo a anului. In martie 2011 a lansat al doilea album, "Romanian Rhapsody."

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

Avea bunica… Avea bunicu’…

Istorta Romaniei in 16 episoade din « grotele Vaticanului »